zondag 11 januari 2009

Schaatsen op de Kletsefeart in Stiens

Zondag 11 januari 2009

Afgelopen week was het eindelijk zover dat ook de brede en diepe Kletsefeart. die rondom het schiereiland waarop onze woning staat, een voldoende dikke ijslaag heeft, dat er op geschaatst kan worden. Onder de bruggen is het nog lang open geweest en op de kruising richting 't Aldlân heeft de grote eendenpopulatie het ijs lang open gehouden.

Zodra de ijsvloer sterk genoeg is, kun je vanaf onze woning over de Kletsefeart, via de Stienservaart naar de Dokkumer Ee en daar aangekomen in noordelijke richting naar Birdaard en Dokkum en in zuidelijke richting naar Leeuwarden. Maar zover is het nog niet, want de Dokkumer Ee ligt helaas nog open.

Maar nu is het ijs bij ons wel sterk genoeg en wordt er door de wijkbewoners ook dankbaar gebruik van gemaakt. Omdat de vaart laag ligt ten opzichte van de aanliggende kavels kun je op de delen die haaks op de windrichting liggen bij deze aangename winterzon heerlijk schaatsen. Jong en oud is dan ook op het ijs. Ook Pieter, Baukje en Durkje hebben hun streken op het ijs van de Kletsefeart inmiddels gezet. Behalve het sportieve element telt natuurlijk ook het sociale aspect voor alle ijsfanaten die elkaar alhier op de ijsvloer ontmoeten.

Geen opmerkingen: