zaterdag 10 januari 2009

Routebeheerders Jabikspaad Fryslân in Jirnsum

Zaterdag 10 januari 2009

Als bestuur van de Stichting Jabikspaad Fryslân hebben we vanmorgen alle Routebeheerders van het Jabikspaad uitgenodigd voor een werkoverleg in de parochiezaal te Jirnsum. Elk deel van het Jabikspaad van het Friese Sint Jacobiparochie tot het Overijsselse Hasselt heeft een Routebeheerder. Het Jabikspaad heeft een wandelroute en een fietsroute en kent vanaf Sint Jacobiparochie tot aan Jirnsum een oostelijke en een westelijke routevariant. Routebeheerders houden in hun rayon in de gaten of er wijzigingen in de route moeten/kunnen worden aangebracht en zorgen voor een adequate bewegwijzering met richtingwijzers, borden en stickers, teneinde wandelaars en fietsers ongestoord te kunnen laten genieten van het hele traject.

Als bestuur zijn we blij dat deze betrokken vrijwilligers zich zo verantwoordelijk voelen voor de kwaliteit van de trajecten(beschrijvingen). Ze zijn de ogen en oren voor het bestuur en behartigen in hun rayon in overleg met het bestuur ook de belangen van een optimale doorgang door hun rayon. Aan de orde komen vanmorgen onder andere: mogelijke routevarianten, nieuwe bewegwijzering, de onlangs gepubliceerde 5e uitgave van de wandelgids Jabikspaad, het 10-jarig bestaan van het Jabikspaad, de Sint Jacobsappelbomen die langs de route staan, financiering van nieuwe initiatieven, routebeoordelingscriteria, een nieuw te bouwen pelgrimsmonument en - hoe kan het anders - diverse wandel- en fietservaringen worden ook gedeeld.

Onze bestuursnestor Syb Zeinstra draagt vandaag zijn coördinatie van het rayonbeheer over aan ons medebestuurslid Peet Luehof. Bestuurslid Janneke Schievink komt met een primeur: de eerste exemplaren van de eerste "Nieuwsbrief Jabikspaad Fryslân", die op korte termijn wordt gepubliceerd. Na de broodmaaltijd gaan alle Routebeheerders weer met aanvullend bewegwijzeringsmateriaal naar huis. De bijeenkomst is een prima gelegenheid om zo aan het begin van een nieuw wandelseizoen alle ins en outs van de routering af te stemmen.

Geen opmerkingen: