dinsdag 13 januari 2009

Rob Stavast exposeert in Stiens

Dinsdag 13 januari 2009

Tot 31 maart 2009 vinden we in het Gemeentehuis van Leeuwarderadeel te Stiens momenteel de foto-expositie van het werk van Rob Stavast. De heer Stavast heeft de winnende foto gemaakt die is gebruikt voor de nieuwjaarskaart van 2009 van de gemeente Leeuwarderadeel. Rob Stavast is amateurfotograaf en tevens secretaris van de Stichting Monumentenzorg Leeuwarderadeel. (SML).

Hij vindt het interessant om een object, dat zijn oog streelt, of het nu antiek is, of monumentaal, of ook wel modern, met zijn fototoestel vast te leggen, daarbij ruimte latend voor het toeval en het daarmee tevens de waardigheid te geven voor een expositie.

De tentoonstelling is gewijd aan de aanstaande restauratie van de St. Vitustoren te Stiens, maar ook aan de nog prille monumentenzorg van de SML. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Rob Stavast een aantal rijksmonumenten in de gemeente Leeuwarderadeel op de gevoelige plaat vastgelegd. De expositie toont onder andere een vierluik van de Sint Vituskerk in de winter, lente, zomer en herfst.

Geen opmerkingen: