dinsdag 21 december 2010

Witte Advent in Stiens

Dinsdag 21 december 2010

Afgelopen nacht heeft het meer dan tien graden gevroren. Een klein laagje sneeuw bedekt nog steeds ons dorp en omgeving. Inmiddels heeft het zo lang en stevig gevroren, dat het mogelijk is om in en rond Stiens op de ijsbaan en op het natuurijs te schaatsen. De ijsbaan is open en er wordt volop geschaatst. Ook op de Stienser Feart zie ik de eerste schaatsers tussen Stiens en Britsum. In de Kletsefeart is het een groep van tientallen eenden gelukt om de Kletsefeart nabij de oostelijk gelegen brug van de BrĂªgeleane voor een aanmerkelijk deel open te houden. Maar aan de westzijde en aan de zuidzijde van deze grote open plek in de Kletsefeart wordt toch ook al geschaatst.

Het is schitterend weer en daarmee ook een gelegenheid bij uitstek om een serie winterfoto's te maken van ons licht besneeuwde dorp en van ijspret in Stiens. De Stienser molen De Hoop torent hoog uit boven de omliggende bebouwing en steekt schitterend af tegen de helderblauwe winterlucht. Een mooie serie winterfoto's van Durkje is dan ook het resultaat van een middagwandeling door het dorp.

In het zuidwesten van Nederland ligt veel meer sneeuw. Hier in Noord-Friesland kunnen we nog net met recht spreken over een witte Advent. Maar, of we komend weekend ook een witte Kerst krijgen? De tijd zal het leren.

Geen opmerkingen: