woensdag 12 juni 2013

Bestuur van Jabikspaad bijeen in Sint-Jacobiparochie

Dinsdag 11 juni 2013 
Van routepaal naar routepaal door het veld van Jorwert naar Leons















Beraad in de Jacobshoeve
Vanavond komen we als bestuur van de Stichting Jabikspaad Fryslân weer bijeen in de Jacobshoeve van Douwe & Klaske Wijbenga in Sint-Jacobiparochie. In de voorkamer van deze pelgrimsherberg blikken we terug op wat in de afgelopen twee maanden is gedaan en gebeurd, en kijken we vooruit naar wat we de komende zomermaanden gaan doen.

Heraldiek
Een aantal onderwerpen die vanavond worden besproken zijn: pelgrimsstempels en stempelposten van het Jabikspaad, de heraldiek van het Jabikspaad in het algemeen en van onze pelgrimsstempels in het bijzonder. Het thema 'heraldiek' bespreken we ook in het kader van de Zomerexpositie die we samen met de Stichting De Groate Kerk en het Nederlands Genootschap van Sint Jacob in de zomermaanden van het jaar 2014 gaan organiseren. Ook aan de Zomerexpositie van 2013 werken weer mee, waarbij we hoogstwaarschijnlijk 'Sint Jacob in graan' als werkthema gebruiken.

Communicatie
Ook enkele contacten en briefwisselingen worden besproken. Zo hebben we bijvoorbeeld onlangs alle boekwinkeliers langs het Jabikspaad erop geattendeerd dat we inmiddels een nieuwe druk van onze routegids hebben uitgegeven, in de hoop en verwachting dat deze boekwinkels langs het Jabikspaad in elk geval één routegids van het Jabikspaad in hun winkel in de verkoop hebben.

Goed beheer van het Jabikspaad
Verder kijken we aan de hand van ingekomen stukken, notulen, besluitenlijst en actielijst welke zaken inmiddels zijn afgewikkeld, en wat ons in de komende weken vóór en in de zomervakantie nog te doen staat ten behoeve van een optimaal beheer van ons mooie pelgrimspad van Sint-Jacobiparochie naar Hasselt.
Aan het eind van onze vergadering bespreken we nog enkele routezaken betreffende het Jabikspaad. In de afgelopen weken zijn hier en daar de nodige reparaties van de bewegwijzering langs het Jabikspaad verricht, om erin te voorzien dat wandelaars en fietsers door goede richtingwijzers comfortabel voortbewegen over het Jabikspaad.

Geen opmerkingen: