vrijdag 14 juni 2013

Start Visitatie International Busines and Management Studies

Woensdag 12 juni 2013
In de debriefing-kamer na afloop van een opleidingspresentatie
















Resultaten van een accredatie
Periodiek worden alle opleidingen in het Nederlandse hoger onderwijs gekeurd, teneinde te worden geaccrediteerd voor een nieuwe accreditatietermijn van zes jaren. Een accreditatie van zo'n opleiding is de basis voor de bekostiging van de opleiding door de overheid, de hogeschool mag gedurende die periode door de overheid erkende diploma's uitreiken na afstuderen van de student, en de student die in aanmerking komt voor Studiefinanciering ontvangt die studiefinanciering als hij of zij staat ingeschreven als student bij zo'n geaccrediteerde opleiding.

Gezamenlijke opleiding van Leeuwarder hogescholen
Dit jaar is bij Stenden Hogeschool de HBO-Bachelor-opleiding 'International Business and Management Studies' te Leeuwarden aan de beurt om te worden gekeurd. Het gaat hier om een gezamenlijke opleiding die Stenden Hogeschool samen met de NHL Hogeschool en met Hogeschool Van Hall Larenstein aanbiedt.
Stenden Hogeschool is de penvoerder van deze hogescholenopleiding, en daar vindt vandaag en morgen de visitatie dan ook grotendeels plaats.

Documenten en bijeenkomsten
Een visitatiecommissie is vandaag en morgen op bezoek om onderzoek te doen naar de kwaliteit van deze internationaal georiĆ«nteerde opleiding. De leden van de audit commissie hebben een zelfevaluatierapport (een Kritische Reflectie) van de opleiding ontvangen, ze bestuderen allerhande onderliggende opleidingsdocumenten, wonen presentaties bij van opleidingsvertegenwoordigers en gaan aansluitend in gesprek met studenten, afgestudeerden, werkveldvertegenwoordigers en opleidingsdocenten.

Ondersteuningsaanbod
De groepen - bestaande uit opleidingsvertegenwoordigers - komen 20 minuten voorafgaand aan een panelgesprek bijeen in de briefing-ruimte, waarin de laatste voorbereiding worden getroffen; en na afloop van het interview door het audit team komen ze terug in de debriefing-ruimte om 20 minuten met elkaar nog na te praten over het afgenomen interview. In de debriefing-ruimte ben ik de hele dag op gestelde tijden met het opleidingsmanagement en met de staf van de opleiding aanwezig om de opleidingsvertegenwoordigers en het visitatiepanel te ondersteunen bij wat zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen.

Geen opmerkingen: