vrijdag 14 juni 2013

Tweede dag van de IBandMS-visitatie in Leeuwarden

Donderdag 13 juni 2013

De visitatiecommissie wordt bedankt voor de goede visitatie

















Visiteren en accrediteren
Evenals gisteren ben ik vandaag ook de hele dag betrokken bij de visitatie van de HBO-Bachelor-opleiding 'International Business and Management Studies' (IBandMS) in Stenden Hogeschool. Deze gezamenlijke opleiding van Hogeschool Van Hall Larenstein, NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool in Leeuwarden wordt gevisiteerd door een onafhankelijke, externe en gezaghebbende visitatiecommissie, die gisteren en vandaag bezig is middels documentenstudie, presentaties en panelgesprekken de kwaliteit van deze mooie internationale beroepsopleiding te beoordelen. De drie hogescholen hopen met dit visitatiebezoek te zijner tijd de accreditiatie te verdienen, om deze opleiding ook in de komende jaren welverdiend te mogen blijven aanbieden.

Gesprekken met opleidingsvertegenwoordigers
Vandaag gaat de visitatiecommissie van de Netherlands Quality Agency in gesprek met allerlei opleidingsvertegenwoordigers, zoals: studenten, opleidingsdocenten, management, stafmedewerkers en docenten die werkzaam zijn in verschillende commissies, die ervoor zorgen dat het onderwijs goed wordt ontworpen, ontwikkeld, aangeboden, geëvalueerd en verbeterd waar dat gewenst is.
In haar beoordeling bestudeert het audit panel ook een groot aantal opleidingsdocumenten, die ook nodig zijn om goed zicht te krijgen op de kwaliteit van een opleiding in het hoger onderwijs.

Terugkoppeling van voorlopige bevindingen
Aan het eind van de dag worden de beide visitatiedagen afgesloten met een gezamenlijke zitting, waarin het audit panel een korte terugkoppeling verzorgt over de eerste en nog voorlopige bevindingen van deze visitatie. In de komende weken gaat het visitatiepanel nog verder met het bestuderen van opleidingsdocumenten, kan de opleiding nog aanvullende vragen beantwoorden en zorgt de visitatiecommissie ervoor dat zij een keuringsrapport schrijven met daarin haar bevindingen van deze visitatie. Over enkele maanden kan de opleiding dan de accreditatie aanvragen en daarna ontvangt de opleiding enkele maanden later het accreditatiebesluit op de ingediende accreditatieaanvraag.

Geen opmerkingen: