maandag 16 januari 2012

VU-connected in de regio Fryslân

Maandag 16 januari 2012
Flyer van Het Ideale Netwerk VUconnected

VU-podium
Aan het eind van het jaar 2011 heeft de Vereniging VU-Windesheim twee nieuwe stichtingen opgericht, waarin enerzijds de Christelijke Hogeschool Windesheim en anderzijds de Vrije Universiteit met VU-medisch centrum gezamenlijk zijn ondergebracht. In de oude constellatie is enkele jaren geleden het publieksplatform VU-podium opgericht, dat zich gedurende de afgelopen jaren met name heeft gericht op publieksactiviteiten op het snijvlak van levensbeschouwing, wetenschap en samenleving. VU-podium heeft zich in de loop van de jaren doorontwikkeld en opereert nu landelijk en regionaal onder de naam VU-connected.

VU-connected
Nu echter de bestuurlijk-juridische ontvlechting van onze Vereniging en haar drie instellingen in de twee nieuwe stichtingen heeft plaatsgevonden, is ook het moment gekomen om ons nader te bezinnen op de herstructurering van onze Vereniging en van VU-connected. In het kader daarvan zijn wij als leden van het Friese Regiocomité van de huidige VU-vereniging vanavond in gesprek met Tom Doude van Troostwijk, directeur van VU-connected. Dit gesprek vindt plaats in een vergaderzaal van Stenden University Hotel in Leeuwarden.

Evaluatie en strategie
Het Regiocomité Fryslân heeft in de afgelopen maanden zoals te doen gebruikelijk regelmatig haar werkprocessen en haar publieksactiviteiten geëvalueerd en geanalyseerd. De evaluatie van met name onze recente Friese Debatcafé's hebben daarin een belangrijke rol gespeeld. VU-connected heeft ook niet stilgezeten, want daar is op centraal nivo inmiddels een nieuwe strategisch en conceptueel kader gemaakt. De evaluaties van Regiocomité Fryslân hebben geresulteerd in een aantal gespreksvragen, in zeven thema's geclusterd. Insteek is dat we er vanavond in slagen om onze regionale vraagstellingen op passende wijze te spiegelen aan het beoogd landelijk kader voor de komende jaren van VU-connected. Uiteindelijk is één van de doelen dat alle Regiocomité's optimaal samenwerken met het landelijk VU-connectedbureau, om regionaal en landelijk bijvoorbeeld tot een passend aanbod van publieksactiviteiten te komen, uitgaande van het profiel van onze organisatie en aansluitend bij de behoeften en wensen van de uiteenlopende doelgroepen in de regio.

Netwerklid van VU-connected
VU-connected beoogt in de komende jaren een maatschappelijk gezicht van de VU-vereniging te worden. VU-connected organiseert inmiddels projecten en events met een ideëel karakter. Die publieksactiviteiten kunnen je inspireren tot oplossingen rondom actuele maatschappelijke kwesties. Iedereen die dat wil, kan en mag zich aansluiten bij dit ideële netwerk. Je kunt je aansluiten als netwerklid van VU-connected.

Verenigingslid van de VU-vereniging
Maar je kunt ook een stapje verder gaan en Verenigingslid worden van de landelijke VU-vereniging. Verenigingsleden krijgen alle Verenigingsinformatie, worden ook uitgenodigd voor de Regionale Ledenvergaderingen, hebben stemrecht, kunnen lid worden van het Regiocomité van de regio waarin het Verenigingslid woont en kunnen vanuit de eigen regio door de mede-Verenigingsleden worden afgevaardigd als stemhebbend lid van en naar de landelijke Ledenraad van onze VU-Vereniging. VU-Verenigingsleden profiteren als pluspakket gratis van alle voordelen die netwerkleden van VU-connected genieten.

Geen opmerkingen: