dinsdag 10 januari 2012

Het ruilen is begonnen

Dinsdag 10 januari 2012
AH-CSL-korfbalplaatje 127 Pieter Koehoorn

Korfbalplaatjesactie
Op donderdag 5 januari 2012 schreef ik over de Korfbalplaatjesactie voor de korfbalvereniging CSL te Britsum, waarmee Albert Heijn Hiemstra te Stiens vorige week van start is gegaan. Zo langzamerhand zullen nagenoeg alle CSL-leden waarschijnlijk hun korfbalplaatjesalbum wel hebben ontvangen, dus het verzamelen van de meer dan 200 korfbalplaatjes is in alle hevigheid begonnen. Naarmate het plaatjesalbum voller wordt met de fotostickers, worden de verzamelaars uiteraard fanatieker om ook die laatste korfbalplaatjes nog in bezit te krijgen.

Boodschappen
Veel CSL-leden hebben alle familie, vrienden en kennissen in Stiens en omstreken met klem opgeroepen gedurende de looptijd van zes weken vooral alle boodschappen te kopen bij Albert Heijn in Stiens, want bij elke tien Euro aan boodschappen bemachtig je dan het felbegeerde witte zakje met daarin weer vijf nieuwe korfbalplaatjes.

Ruilen
Maar er is natuurlijk nog een manier om de korfbalplaatjesverzameling compleet te krijgen. De leden van de korfbalvereniging zien elkaar in elk geval twee keer per week in de sporthal, bij trainingen en wedstrijden. Die ontmoetingsmomenten zijn uiteraard gelegenheden bij uitstek om je dubbele plaatjes te ruilen tegen de fotostickers die je nog niet in je verenigingsalbum hebt.

Spannend
Zoals in heel Stiens is ook bij ons thuis de CSL-koorts weer uitgebroken, want Pieter probeert ook alle geoorloofde mogelijkheden te benutten om van deze of gene de witte zakjes met plaatjes of losse korfbalplaatjes te verkrijgen. En elke keer als iemand dan weer thuis komt met zakjes en/of plaatjes is het natuurlijk feest en spannend of het alleen maar dubbele foto's zijn, of dat er toch weer een felbegeerd plaatje bij zit, dat nog niet in het korfbalalbum is geplakt.

Sociale functie
Het is in elk geval een sportieve win-win-actie, want voor zowel AH-supermarktondernemer Jelle Hiemstra als voor de korfballeden van CSL valt er wat te winnen, zowel in materieel opzicht (financieel en plaatjes) als ook in immaterieel opzicht. In immaterieel opzicht gaat het er vooral om, om - gesteund door iedereen die helpt - het samen als leden, team(s) en vereniging zo sociaal-solidair-sportief te organiseren dat na afloop van deze promotionele actie zoveel mogelijk CSL-leden zoveel mogelijk korfbalplaatjes in hun album hebben. Hoe meer korfbalplaatjes in je album komen, hoe waardevoller het korfbalplaatjesalbum ook naar de toekomst wordt, want het zal allicht interessant voor je zijn om over tien of twintig of dertig jaar nog eens je plaatjesalbum van 2012 door te bladeren om te bekijken met wie je toen een team en de vereniging CSL vormde.

Ze zijn welkom
En wie in de komende vier weken zijn boodschappen bij Albert Heijn in Stiens haalt, weet in elk geval dat hij/zij bij de kassa bij het afrekenen vooral even moet vragen naar de witte zakjes met CSL-korfbalplaatjes. Pieter zal ze graag van je in ontvangst nemen en je daarvoor sportief-dankbaar zijn.

Als je dus witte korfbalzakjes hebt ..... geef ze dan aan Pieter!

Geen opmerkingen: