donderdag 5 januari 2012

Lokale Helden van CSL Britsum

Donderdag 5 januari 2012
Omslag AH-Korfbalplaatjesalbum CSL Britsum

Spaaractie gestart
Afgelopen zomer zijn de voorbereidingen al getroffen. Van alle leden van de korfbalvereniging 'CSL Britsum' zijn foto's gemaakt. Ook teamfoto's en wedstrijdfoto's zijn gemaakt en verzameld. Voor de leden van de korfbalclub duurde het nog maanden voordat de korfbalplaatjesactie aanving. En dan - eindelijk - is het zover. Afgelopen maandag 2 januari 2012 is de korfbalplaatjesactie voor CSL Britsum van start gegaan bij de Stienser supermarkt Albert Heijn. AH-supermarktondernemer Hiemstra heeft alle leden van CSL Britsum gratis een plaatjesalbum aangeboden, dus de spaaractie is in volle omvang van start gegaan.

Korfbalplaatjes plakken
Het korfbalplaatjesalbum is een uitgave van Retrospect Boekproducties Zuidwolde, in opdracht van Albert Heijn Stiens. In zijn Voorwoord benoemt CSL-voorzitter Sander Schouten iedereen die meedoet aan deze actie tot 'vriend van korfbalvereniging CSL'. Dan volgt een korte schets van de historie van deze gezellige en succesvolle korfbalvereniging.Van alle teams volgen dan de namen van verenigingsleden en voorbedrukte teamfoto's. Op al die plekken moeten de korfbalstickers worden geplakt. Zo ontstaat een schitterend verenigingsalbum, met prachtige foto's geïllustreerd. Verder is het album al gevuld met een groot aantal sportactiefoto's op het korfbalveld.

Witte zakjes
AH-Supermarktondernemer Hiemstra geeft aan dat hij in navolging van de landelijke voetbal-eredivisie-plaatjesacties ook andere sporten aandacht wil geven, en dan vooral ook de verenigingen van Stiens en omstreken. Tegelijk zijn afgelopen maandag bij AH Stiens ook de spaaracties voor de gymnastiekvereniging SGZ en voor de voetbalvereniging DTD gestart, dus het is ook nog een kwestie van goed opletten welke sportfotozakjes je bij de kassa krijgt en meeneemt naar huis. Een zakje met daarin vijf sportfoto's is verkrijgbaar bij de aankoop van € 10,-- aan boodschappen bij AH Stiens. Pieter heeft in de afgelopen weken via email en via persoonlijke oproepen alle vrienden en kennissen al opgeroepen om gedurende deze zes weken durende actie vooral alle boodschappen bij AH Stiens te halen, en om dan bij de kassa te vragen naar de witte zakjes, want dát zijn de fotozakjes waarin de sportfoto's van korfbalvereniging CSL Britsum zitten. Daarnaast heeft AH Stiens ook nog een aantal extra artikelaanbiedingen, waarbij je per aanbieding één of twee extra zakjes wordt aangeboden.

Samenwerken als team loont
Ruim 200 korfbalplaatjes heb je nodig om je hele korfbalalbum gevuld te krijgen, dus het worden voor de korfballers-verzamelaars nog uitdagende weken om zo snel mogelijk door kopen en ruilen alle foto's in huis te krijgen, teneinde het korfbalalbum compleet te krijgen. In de eerste weken zal het verzamelen nog heel snel gaan, maar de kunst is natuurlijk om alles compleet te krijgen. Zoals dat bij een teamsport als korfbal hoort, zul je elkaar daarbij moeten helpen om tot een spectaculair resultaat te komen. CSL-voorzitter Schouten schrijft als oproep in zijn voorwoord: "Spaar ze allemaal!'.

En als je dus witte korfbalzakjes hebt ..... geef ze dan aan Pieter!

Geen opmerkingen: