dinsdag 11 januari 2011

Bestuursvergadering Stichting Jabikspaad Fryslân

Dinsdag 11 januari 2011

De eerste bestuursvergadering in 2011 van de Stichting Jabikspaad Fryslân hebben we vanavond in de Jacobshoeve te Sint-Jacobiparochie. We blikken even terug op het afgelopen jaar, maar kijken voornamelijk vooruit naar alle activiteiten waaraan momenteel volop wordt gewerkt.

We zijn blij met het initiatief van het Nederlands Dagblad, die van januari tot en met mei van dit kalenderjaar tien dagwandelingen organiseert over het Jabikspaad. We zullen zoals elk jaar weer met een informatiestand aanwezig zijn op de Fiets- en Wandelbeurs 2011 in de Amsterdamse RAI. We zijn uitgenodigd om landelijk mee te denken over "Pelgrimeren met jongeren" en we participeren in de productie van en nieuw boek over allerlei Nederlandse Jacobswegen, dat dit jaar zal worden uitgegeven door het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, waarmee we intensief samenwerken.

De restauratie en verbouw van de Groate Kerk in Sint-Jacobiparochie zal over enkele weken klaar zijn, dus we besteden de nodige tijd aan de inrichting van ons Pelgrimscentrum Sint Jacob, dat in april 2011 zal worden geopend in het voorportaal van de Groate Kerk. Daartoe bespreken we alle activiteiten die in het openingsweekend worden georganiseerd met een groot aantal andere organisaties en andere partners.

Daarnaast passeren allerlei andere zaken vanavond de revue, zoals: de komende Nieuwsbrief, het Jabikspaad in de pers, onze website, de financiën van het oude en het nieuwe boekjaar, de aanstaande "Camino der Lage Landen", pelgrimservaringen en enkele routezaken met betrekking tot het Jabikspaad.

We beheren een bijzonder pelgrimspad. Een pad, beginnend in Sint-Jacobiparochie met een oostroute en een westroute, dat vanaf Jirnsum als één pad verder gaat naar Hasselt. Daarna volgen meer dan 3.000 prachtige kilometers door Nederland, België, Frankrijk en Spanje, tot aan Santiago de Compostela.

Geen opmerkingen: