vrijdag 14 januari 2011

Afscheidsdiner in Restaurant De Vrijheid in Grou

Vrijdag 14 januari 2011

Tijdens de Regionale Ledenvergadering van het Regionaal Verband Fryslân van 19 oktober 2010 hebben twee leden van het Regionaal Comité van de Vereniging VU-Windesheim statutair afscheid genomen. De afspraak was gemaakt om geruime tijd later een diner te organiseren ter gelegenheid van dit afscheid. Dat diner, waarin we in kleiner verband afscheid nemen van deze regiocomitéleden, wordt vanavond gehouden in Restaurant De Vrijheid te Grou.

Tegen 18.00 uur worden we hartelijk welkom geheten door de restaurant-eigenaren Melle Bakker en diens dochter Marjan. Melle is voor een deel van ons regiocomité geen onbekende, want in de jaren dat hij nog bij CHN-Hotel Wyswert in Leeuwarden werkte, ontmoetten wij elkaar daar vaak tijdens onze vergaderingen en gedurende de VUpodium-publieksactiviteiten (momenteel VUconnected) die wij doorgaans in deze accommodatie (momenteel Stenden University Hotel) organiseren.

Regiocomitélid Wil Lodewijk opent het afscheidsdiner met enkele woorden van welkom en biedt ons een overzicht van het programma van deze avond, dat zij samen met regiocomité-secretaris Hans Capel samenstelde. Tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht volgen twee speeches, waarin de afscheidnemende regiocomitéleden namens onze Vereniging VU-Windesheim in het zonnetje worden gezet. Tussen het hoofdgerecht en het nagerecht verzorg ik als voorzitter van dit regiocomité de afscheidstoespraak voor Ties Jan Eekhof - die na vier jaar - en voor Henny Sijbranda die na 12 jaar afscheid nemen van ons regionaal werkverband.

Tussen de dinergangen door wisselen we steeds de tafelschikking zodat alle 19 dinergasten voldoende gelegenheid krijgen om in de steeds wisselende settings onderhoudende tafelgesprekken te voeren met elkaar. Onze gastvrije gastheren en gastdames van Restaurant De Vrijheid zorgen ervoor dat we worden verwend met hun culinaire prestaties, waardoor het hier vanavond bijzonder aangenaam vertoeven is.

Geen opmerkingen: