donderdag 14 oktober 2010

Teamdiner in de Vrijheid te Grou

Donderdag 14 oktober 2010

Omdat we op onze jaarlijkse teamdag van 6 juli 2010 niet in de gelegenheid waren om die af te sluiten met een gezamenlijke maaltijd, spraken we af om in de herfst als team nog eens een avond met elkaar te gaan dineren. Vanavond is het dan zover. Als collega's van onze afdeling Quality Assurance van het Corporate Office van Stenden hogeschool zijn we vanavond met onze partners in restaurant de Vrijheid in het Friese Grou, om ons hier culinair te laten verwennen. Dat blijkt een goede keus te zijn.

Sinds april 2008 zijn Melle & Hanny Bakker de eigenaren van restaurant de Vrijheid. Melle Bakker is jarenlang onze collega geweest bij de Christelijke Hogeschool Nederland (CHN; inmiddels Stenden hogeschool genoemd). Hij was eerst ongeveer tien jaar lang werkzaam als praktijkbegeleider bij het leerbedrijf Hotel Wyswert (inmiddels Stenden University Hotel genoemd) van de CHN en aansluitend ook ongeveer tien jaar als docent bij de daaraan gelieerde opleiding Hoger Hotelonderwijs van de CHN. Daarvóór waren Hanny & Melle Bakker al eigenaar van restaurant het Jachthuis in Hoog Soeren. Hun dochter Marjan – afgestudeerd aan onze hogere hotelschool in Leeuwarden - is hier hun restaurantmanager.

Het gastvrijheidsconcept van de Vrijheid heeft een flinke facelift ondergaan. Niet alleen werd het restaurant volledig gemoderniseerd; ook de kookstijl en service sluiten aan bij de wensen van de moderne en verwende gast. De Vrijheid heeft nu een internationale menukaart en werkt met verse ingrediënten, die met behulp van moderne technieken worden bereid. We kunnen kiezen uit meerdere huiswijnen en de wijnkaart biedt een uitgelezen assortiment kwaliteitswijnen.

Restaurant de Vrijheid ligt op een landtong aan het water, op het kruispunt van de Rjochte Grou, de Geau en het Pikmar, met camping "Yn 'e Lijte" als achterland. Aan de overzijde van de Rjochte Grou zien we vanuit het restaurant de dorpskern met ook de 13e eeuwse, romaanse Sint-Pieterkerk van het watersportdorp Grou. In dit modern ogende restaurant met mooie, bij de horeca passende decoraties is het vanavond aangenaam verpozen. Melle is vanavond onze gastheer en Hanny verblijdt ons tijdens de dinergangen met overheerlijke, gevarieerde gerechten. Deze combinatie staat garant voor een genoeglijke avond dineren, waarin ook volop de gelegenheid bestaat om nader met elkaar en met elkaars partners kennis te maken. Aan het eind van de avond nemen we afscheid van onze ex-collega, die hier in Grou samen met zijn vrouw en dochter hun ambitieuze droom waarmaken.

Geen opmerkingen: