vrijdag 9 november 2012

Skypen met El Salvador

Vrijdag 9 november 2012 
Met Durkje en Baukje skypen met Jan Wijbe & Gaby















Van Nicaragua naar El Salvador
Op hun drie maanden lange reis door Midden-Amerika zijn Jan Wijbe & Gaby inmiddels gearriveerd in El Salvador. Ze zijn bijna op de helft van hun bijzondere reis en hebben na de afgelopen reisweken de landen Panama, Costa Rica en Nicaragua achter zich gelaten.
Regelmatig kunnen we hun belevenissen volgen via sms, Dropbox en Skype, maar in de afgelopen week waren ze verstoken van internet, waardoor we enkele dagen geen contact hadden met hen. Als moeder en vader is een levensteken - hoe klein ook - dan wel welkom, dus toen we op een avond laat een sms-bericht over de oceaan stuurden, viel hun reactie via sms al direct de volgende ochtend vroeg in goede aarde. Het ging goed met ze en ze waren van plan Nicaragua te verlaten, om door te trekken naar El Salvador in San Salvador. Dáár zouden ze dan via internet wel weer contact met ons opnemen.

Belevenissen en plannen
Aan het begin van de avond zien we op ons computerbeeldscherm de eerste foto's al weer via Dropbox binnenlopen, teken dat ze weer online zijn. Via sms spreken we af dat ze rond 20.00 uur bereikbaar zullen zijn via Skype. Tegen 20.30 uur komt de Skype-oproep binnen, en dan kunnen Baukje, Durkje en ik geruime tijd met Jan Wybe & Gaby bijpraten over hun belevenissen van de afgelopen dagen en over hun plannen voor de komende dagen.

Skype connects people
Ze liggen te chillen in de lobby van hun hostal, waar ze de beschikking over internet hebben. De verbinding is af te toe zo traag dat het beeld even stilstaat of vertraagt en enkele malen valt de verbinding helemaal weg. Maar dat is geen probleem, want al snel herstellen we de verbinding en kunnen we ons gesprek voortzetten.
Het mooie van Skype is dat je even rustig met elkaar kunt praten en dat je elkaar weer even in beeld hebt. Daarnaast is het mogelijk om elkaar met de webcam even een aantal zaken te laten zien. Zo laat Jan Wijbe bijvoorbeeld op een landkaart in de hostal-lobby zien waar ze El Salvador binnen zijn gekomen vanuit Nicaragua, waar ze nu zitten en welke delen van El Salvador ze de komende week nog zullen bezoeken.

Foto's in de Dropbox
Inmiddels zijn alle nieuwe foto's ook weer geüpload in Dropbox, dus kunnen we aansluitend hun fotoserie van de afgelopen dagen van Nicaragua en El Salvador bekijken en downloaden.

Geen opmerkingen: