zaterdag 10 november 2012

Stille uitnodiging in de Herfst

Zaterdag 10 november 2012 
Herfstpresentatie op het altaar van Stenden Hogeschool















Kloppen in de stilte
In de weken rond de afgelopen herfstvakantie is het Stiltecentrum in het Ontmoetingscentrum van Stenden Hogeschool in Leeuwarden ingericht rond het thema 'herfst'. De kleuren kloppen, de materialen kloppen, en het zachte licht in de matglazen kaarsenpotten klopt.
En (toch) het is stil, stil als in de natuur; stilte om daarin plaats te maken voor de overgang van zomer naar winter.

In een lijstje te vangen
Als je in enig jaargetijde op de dagen dat de natuur in pracht en praal staat iets moois in de natuur ziet, zeg je wel eens dat je het zo mooi vindt dat je het wel in een lijstje zou willen vangen, om dat beeld bijvoorbeeld ergens te laten pronken aan een muur.

Uitnodiging?
Op het mooie herfstkleed op het altaar in de stiltekapel staan ook allemaal fotolijstjes. Direct valt je op dat een aantal lijstjes wel zijn gevuld, en dat een aantal lijstjes nog leeg zijn. Wat zou hiervan de bedoeling zijn?
Zouden de lege fotolijstjes van de maker(s) van deze mooie presentatie een stille uitnodiging zijn aan de bezoekers van het Stiltecentrum om ook andere herfstbladeren mee te nemen naar de stiltekapel, om die vervolgens in zo'n fotolijstje te doen en erbij te zetten?

Uniek!
Zou het de bedoeling zijn dat je een herfstblad meeneemt van een boom of struik, die nog niet op het altaar is vertegenwoordigd?
Dat zou dan mooi passen bij de populatie van studenten & medewerkers van Stenden Hogeschool, want zoals elk boomblad per soort in de natuur uniek is, is ook iedere student en iedere medewerker binnen onze hogeschoolgemeenschap uniek, en mag vooral (ook zo) gezien worden.

Geen opmerkingen: