zondag 18 november 2012

80 is prachtig!

Woensdag 14 november 2012 
8 'Aukjes' rondom Aukjes 80

 
















Thema 80
Wie zich regelmatig in het verkeer begeeft, zal onderweg allicht de spreuk '80 is prachtig' ergens zien staan om het gemotoriseerde verkeer te wijzen op de geldende maximumsnelheid ter plaatse.
Dit thema is door Berinda vandaag meegegeven aan deze heuglijke dag, waarop we de 80e verjaardag van Durkje haar moeder in groot familieverband vieren.
De kinderen van de - zoals we dat dan wel eens gekscherend noemen - 'warme kant' beginnen rond het middaguur de festiviteiten met een gezamenlijke lunch met heit & mem in het ouderlijk huis in Broeksterwâld.

Froulju's middei
Tijdens de middag wordt een feest voor dames - de 'froulju's middei' - georganiseerd in De Pipegael, het dorpshuis van Broeksterwâld. Berinda en Durkje bieden hier alle aanwezige dames van de Gymnastiekclub en van de Christelijke Plattelandsvrouwen een gezellige middag met koffie en gebak en met een geschiedenisspel, waar de 'froulju' serieus werk maken. Maar bovenal gaat het natuurlijk om de gezelligheid van de ontmoeting.

Aukjes achttal
Na dit middagprogramma komen de gasten uit de naaste familie voor het avondprogramma bijeen in éen van de zalen van de Gereformeerde Kerk van Broeksterwâld. In afwachting va het Chinese buffet wordt mem toegesproken en krijgt ze van haar kleindochter Jenny een door Jenny zelf gemaakte collage op een schildersdoek aangeboden. Jennie heeft alle (klein)kinderen van mem die naar haar op enige wijze met de naam 'Aukje' zijn genoemd, gevraagd een foto en enkele persoonseigenschappen in te zenden. Daarvan heeft Jenny een prachtige collage gemaakt, waarin de nu 80-jarige Aukje met een bloemen- en fotogroet warm wordt omringd door alle Aukjes van haar nageslacht. Deze schilderijlijst zal thuis allicht een mooie plek krijgen, als herinnering aan deze feestelijke dag.

God zij dank
Om 18.30 uur staat het buffet in de aangrenzende feestzaal gereed en kunnen we met zijn allen genieten van een heerlijke maaltijd. Na afloop van het buffet, en tevens aan het eind van deze feestelijke verjaardag, gaat heit voor in dankgebed, waarin we gezamenlijk God danken voor deze mooie verjaardag, waarop we Hem dank zeggen voor het vele en het goede dat ons is geschonken, en voor deze dag, die we in feestelijke stemming mogen vieren. Als je in zo'n goede welstand met elkaar het leven mag vieren, dan klopt het ook als we daar het thema aan geven van: '80 is prachtig!'.


Geen opmerkingen: