vrijdag 6 juli 2012

Lunch @ Brasserie.nl @ Stenden University Hotel

Donderdag 5 juli 2012 
Brabantse tomatensoep als voorgerecht in Brasserie.nlInnoveren
Op de Kenniscampus Leeuwarden  is Stenden University Hotel gevestigd in Stenden Hogeschool aan de Rengerslaan te Leeuwarden. Stenden University Hotel is een prachtig leerbedrijf, waarin de studenten van de hogere beroepsopleiding Hoger Hotelonderwijs in een 'Real World Learning'-setting worden opgeleid voor de gastvrijheidssector. Nog geen twee maanden geleden kende de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie aan deze HBO-bachelor-opleiding in het kader van de opleidingaccreditatie ook het gerenommeerde keurmerk 'Bijzonder Kenmerk" toe voor het concept 'Real World Learning', met een kwalificatie 'Goed' voor het onderscheidende karakter van Real World Learning.
Dat is geenszins reden om nagenietend stil te gaan zitten. Integendeel, Stenden University Hotel ging - zoals we dat van dit leerberdrijf gewend zijn - door met innoveren.

Brasserie.nl
Vanaf vorige week maandag heeft Stenden University Hotel een nieuw lunchconcept. Tijdens lunchtijd wordt het restaurant omgedoopt tot 'Brasserie.nl', hetgeen de naam is van dit nieuwe lunchconcept.
Brasserie.nl  beoogt informeel, laagdrempelig, alleszins betaalbaar en persoonlijk te zijn en zal staan en gaan voor vernieuwend en full service lunchen.
Studenten en medewerkers van Stenden University Hotel nodigen alle belangstellenden van binnen en buiten onze hogeschool uit om dit nieuwe lunchconcept te ervaren. Brasserie.nl is aan de Leeuwarder Rengerslaan 8 geopend op maandag tot en met vrijdag van 12.00-14.00 uur. Je kunt als gast zo binnenlopen bij Stenden University Hotel, maar je kunt ook van tevoren een tafel reserveren via telefoon 058-2441188 of via hotel@stendenhotel.com. De studenten van onze hogere hotelschool zullen je graag begroeten in hun prachtige restaurant, om je dan te laten genieten van de 'Nieuwe Nederlandse Keuken' van onze meesterkok Albert Kooy.

Nieuw lunchconcept
Durkje en ik gaan deze week graag op de uitdagende uitnodiging in en reserveerden voor deze week een tafel in Brasserie.nl. Tijdens de lunch buiten op het terras van Stenden University Hotel zien we dat Brasserie.nl een veelzijdige menukaart voert, die is samengesteld met de derdejaars studenten van onze hogere hotelschool, die het management vormen van dit bijzondere leerbedrijf. Voor de lunch serveren de studenten eenvoudige Nederlandse gerechten. Daarbij worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt, zonder kunstmatige E-nummers. Alles wordt vers bereid.
De ingrediënten voor de lunch worden geleverd door:
  • De biologische boerderij 'de Lindenhoff';
  • 'Ida's visservice', voor wat betreft vis uit de Waddenzee;
  • De Biologische groothandel 'de Zaai-ster';
  • Het 'Vlaamschbroodhuys'.
Lunch-menukaart
De menukaart biedt deze week zes Voorgerechten (€ 2,50), zes Hoofdgerechten (€ 5,-) en zes Toetjes (€ 2,50). De 6 voorgerechten variëren van 'Rauwkost salade' tot 'Brabantse Tomatensoep'. De 6 hoofdgerechten lopen uiteen van 'Kalfs pasteitje' tot 'Biefstuk brood'. En voor de 6 toetjes kun je ook rijk kiezen uit een assortiment variërend van 'Warme geitenkaas' tot 'Sabayon met kersen'.
Op een zonnige, warme dag genieten we van een overheerlijke lunch op dit schaduwrijke buitenterras van Stenden University Hotel. De buitenlandse en Nederlandse studenten die ons bedienen hier in Brasserie.nl doen hun best om ons een prima lunch te serveren. Het is aangenaam vertoeven in Stenden University Hotel en zeker een aanrader om snel eens in te gaan op de uitnodiging van onze studenten en collega's om ook te genieten van een top lunch in Brasserie.nl


Geen opmerkingen: