vrijdag 6 april 2012

Ypma’s Bloemenhandel in Stiens

Goede Vrijdag 6 april 2012
De bedrijfsauto vóór de winkel van Ypma's BloemenhandelAssortiment
Ypma's Bloemenhandel is in de afgelopen jaren in Stiens een begrip geworden. Hier is van alles te koop op het gebied van bloemen. Zo heeft deze bloemenwinkel een uitgebreid assortiment planten, veel soorten boeketten in diverse prijsklassen en stijlen, snijbloemen-arrangementen, planten-arrangementen, zowel vaste als ook éénjarige buitenplanten, potten voor binnen of buiten, vazen en ander glaswerk en enig decoratiemateriaal.

Stiens en Franeker
De levering van luxe, aparte boeketten is een sterk punt van deze bloemenwinkel. Daarnaast verzorgt men bruidswerk en is men ook gespecialiseerd in grafwerk. Als je speciale wensen hebt, kun je het beste even contact met het winkelpersoneel opnemen, want ze willen hun best doen om aan jouw specifiek wensen te voldoen. Ypma is lid van Euroflorist, zodat men ook wereldwijd de levering van bloemen op locatie voor je kan verzorgen. Ypma’s Bloemenhandel heeft ook nog een winkelvestiging in Franeker. Deze Franeker bloemenwinkel hanteert hetzelfde winkelconcept.

Langebuorren
De winkel is in het winkelcentrum, aan de Langebuorren van Stiens gevestigd. Stiens kent geen betaald parkeren, dus als het niet al te druk is in het dorpscentrum, kun je gratis nabij de winkel parkeren. Nu eens staat de eigen vrachtwagen of een ander vrachtauto voor de deur (als er bijvoorbeeld nieuwe voorraad wordt aangeleverd), dan weer staat de kleine bedrijfsauto vóór het Stienser winkelpand. Ypma krijgt dagelijks aanvoer van verse bloemen. Men stelt eigen boeketten samen en heeft ook een eigen bezorgdienst.

Geschiedenis
Ypma's bloemenhandel is een familiebedrijf. De zonen hebben het bedrijf overgenomen van hun vader. Vader Ypma is vroeger begonnen met het kweken van groentes in kassen en hij is later overgegaan naar de bloemen. In de jaren 70 hebben de zonen het bedrijf overgenomen van hun vader en zijn zij verder gegaan met de bloemenhandel.
Vanuit de kas werd eerst ook aan particulieren bloemen verkocht. Al snel werd de zaak in Franeker er bij gekocht. De zaken liepen goed en zo werden de kassen verkocht en eind 2005 werd een tweede winkelvestiging in Stiens geopend.

Inkoopkanalen
De potplanten voor binnen en buiten worden door Ypma wekelijks zelf ingekocht in Aalsmeer. Daardoor kan men voor een scherpe prijs de planten blijven aanbieden. De snijbloemen worden vier keer per week door een lijnrijder aangeleverd. Bij met name snijbloemen stelt men hoge eisen aan de kwaliteit. Verder zijn er nog enkele kwekers van wie men producten afneemt en tenslotte zijn er enkele grossiers, bij wie Ypma de potten, het glaswerk en het decoratiemateriaal inkoopt.

Geen opmerkingen: