donderdag 6 januari 2011

Ypma's Bloemenhandel in Stiens

Donderdag 6 januari 2010

Reeds enkele jaren is Ypma's Bloemenhandel aan de Langebuorren in het winkelcentrum van Stiens gevestigd. Deze bloemenhandelaar heeft drie vestigingen in Noordwest-Friesland, te weten in Franeker, Oosterbierum en Stiens. In Franeker is de winkel gevestigd op een wel heel toepasselijk adres, namelijk aan de "Groenmarkt".

Het winkelpand is gevestigd aan de zuidzijde van de Langebuorren, op het gedeelte waar het bijzonder brede voetgangersgebied in noordelijke richting steeds smaller wordt. Omdat Ypma's Bloemenhandel is gevestigd op een nog vrij breed gedeelte van het voetgangersgebied, is het hier nog mogelijk om de grote Scania-bedrijfsvrachtwagen vóór het winkelpand te parkeren op de momenten dat de aangevoerde bloemen en planten moeten worden gelost. Daarmee wordt voorkomen dat het doorgaande verkeer van de Langebuorren wordt gehinderd door deze geparkeerde vrachtwagen, wat vanwege het betrekkelijk drukke doorgaande verkeer in de Langebuorren een goede zaak is.

Ten opzichte van de aan de zuidzijde grenzende kledingzaak verspringt de gevel van Ypma's Bloemenwinkel iets naar achteren, om vanaf hier de nieuwe rooilijn van de naar het noorden verder aangrenzende winkels te bepalen. Het opvallende van de voorkant van het winkelpand van Ypma's Bloemenhandel is dat de gevel tot boven in de nok geheel in metselwerk is gebouwd.

Geen opmerkingen: