woensdag 5 januari 2011

Loesje Scheurkalender 2010

Woensdag 5 januari 2011

“Als de tijd vliegt vlieg mee”, staat op de omslag van de Loesje Scheurkalender 2010. Het leven op onze wereld beter en mooier maken, is voor Loesje geen luchtkasteel en geen activiteit die je het beste over kunt laten aan bazen, deskundigen of begeleiders. Nee, je idealen verwezenlijken, dat doe je door er dagelijks een kasteel van te metselen.

Loesje heeft een stichting en een vereniging, beide zonder winstoogmerk. Loesje wil graag onafhankelijk zijn van subsidies en van grote geldschieters, vandaar dat Loesje actief en met succes boekjes, scheurkalenders en andere producten verkoopt. Uit deze inkomsten en uit andere inkomstenbronnen als donaties en activiteiten - zoals workshops - worden de eigen activiteiten en de werknemers betaald.

De scheurkalender van het jaar 2010 was wederom zoals je die van Loesje gewend bent. Iedere dag bood deze kalender op de voorzijde een nieuwe inspirerende, aansporende of actuele tekst, zoals bijvoorbeeld:
- De meest gekke subcultuur is de lerarenkamer;
- Mijn venster op de wereld staat altijd open;
- Vrouwen weten dondersgoed wanneer mannen buitenspel staan;
- In het kader van het milieubeleid wordt iedereen verzocht de bloemetjes vaker buiten te zetten;
- Voor wie ben jij de droom die uitkomt;
- Wie gaat er mee de eenzaamheid bij de kladden grijpen.

Ook de achterkanten van de scheurkalenderbladen zijn benut. Daar lezen we bijvoorbeeld:
- Maandag kantoordag: Bureaucratie is wanneer een goed idee een dossier wordt;
- Nederland voor dummies: Een stiltecoupé drukt geen situatie uit, maar een wens;
- Versiertips: Zeg, ken jij mij niet ergens van?;
- Nieuwe veiligheidsmaatregelen: Ik heb liever meer informatie dan meer regeltjes.
- Tip van de dag: Altijd gratis mooie dingen in mensen zien.

Van 2010 naar 2011
Bekruipt je ook weleens het gevoel dat jong zijn in is en oud zijn uit? Dat snelheid meer wordt gewaardeerd dan ervaring? Dat is nergens voor nodig! Loesje hoopt met haar project “Hoe grijzer hoe eigenwijzer” dat mensen die al langer mee gaan nu in het jaar 2011 hun inzichten en hun praktische wijsheid in willen brengen in onze vermeende hyper-efficiënte samenleving. Omdat dat nodig is. Je grijze, wijze ideeën zijn welkom op de website van Loesje. De volgende staat daar al te lezen: “Jonge mensen weten alles beter; wat ze vergeten is dat wij ook jong zijn geweest, maar zij nog nooit oud”.

Geen opmerkingen: