dinsdag 4 januari 2011

Nieuwjaarsreceptie in Stenden Emmen

Dinsdag 4 januari 2011

Omdat we vanmiddag de Nieuwjaarsreceptie in Emmen hebben, zijn mijn werkoverlegbijeenkomsten vandaag alle op deze vestiging van Stenden hogeschool gepland. Om 15.00 uur arriveren de bussen met onze collega's uit de hogeschoolvestigingen van Assen, Meppel, Leeuwarden en Groningen om hier met totaal zo'n 300 collega's en met onder andere studenten, leden van de Raad van Toezicht, oud-collega's en extern genodigden de Nieuwjaarsbijeenkomst bij te wonen.

Collega Margriet de Jonge opent deze bijeenkomst, die een feestelijk tintje krijgt, aangezien straks ook het nieuwe Studielandschap van Stenden Emmen officieel zal worden geopend. Het programma begint met een vrolijke noot van cabaretier Arno van der Heyden & pianist Bas Mulder, die een act opvoeren met cabareteske sketches, afgewisseld met enkele liedjes.

Daarna volgt de Nieuwjaarstoespraak van collega Pim Breebaart, voorzitter ad interim van het College van Bestuur van Stenden hogeschool. En dan is het moment aangebroken om het nieuwe Studielandschap te onthullen, waaraan in de afgelopen maanden tijdens een verbouwproces hard is gewerkt. Na zijn speech wordt de openingshandeling verricht door de heer Cees Bijl, burgemeester van de gemeente Emmen, tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Stenden hogeschool. Voor, tijdens en na deze openingshandeling wordt dit feestelijk moment muzikaal omlijst door drie trommelaars.

Na de onthulling komen we allen bijeen in het nieuwe Studielandschap, waar eerst enkele studenten en medewerkers presenteren waarom zij zo tevreden zijn met deze nieuwe leer-, werk- en ontmoetingsplek. Daarna toosten we op deze prachtig ingerichte ruimte, mooi centraal gelegen in dit hogeschoolgebouw. De middag wordt daarna afgesloten met een buffet, zodat alle aanwezigen gevoed en gelaafd rond 18.00 uur met bussen en auto's weer tevreden huiswaarts kunnen keren. Het nieuwe jaar is geopend en we zijn blij dat nu ook onze studenten en collega's in Emmen gebruik kunnen maken van deze moderne onderwijsleerplek.

Geen opmerkingen: