vrijdag 27 april 2012

Syt HIjlkema exposeert in De Hege Stins

Vrijdag 27 april 2012
De kip in de doos; schilderij van Syt Hijlkema

Het Palet
Elke woensdagmorgen komt Schildersgroep ‘Het Palet’ bijeen in ‘De Kampioen’ te Hijum om te schilderen. Het resultaat van deze schildersessies was in de maanden januari en februari 2011 te bekijken in de ontvangsthal van De Hege Stins te Stiens. Van alle leden van deze schildersgroep hing hier toen een gevarieerd assortiment schilderstukken.

Duo-expositie
Na Pasen 2011 exposeren de leden van deze schildersgroep ieder afzonderlijk uitgebreider hun eigen werk in de kerk. Tot 29 mei 2012 exposeren weer twee leden van deze schildersgroep van Hijum in de hal van De Hege Stins in Stiens. Het zijn Syt Hijlkema en Elly de Vries-Walthaus, beiden wonende in Hallum.

De hin yn de doaze
Syt Hijlkema begon te schilderen in het jaar 2006. Ze had toen nog nooit een schiilderskwast gebruikt. Nadat Hijlkema werd geconfronteerd met kanker en met de daarop volgende bestralingen, ging ze naar het 'Open Atelier' van het Medisch Centrum Leeuwarden. Daar ging ze als een vorm van therapie creatief aan het werk. 
Hijlkema schildert met acryl, waterverf en met olieverf. Het schilderen met olieverf heeft haar voorkeur. Vorig jaar heeft Syt les gehad van kunstschilder Jan Kooistra. Ze noemt zichzelf een beginneling en vindt het heerlijk om met palet & kwast achter de schildersezel te staan. 
 
De kip in de doos.
De boodschappen zijn al uit de doos.
Misschien komt er nu een ei ....
(Syt Hijlkema)
 
 

Geen opmerkingen: