woensdag 25 april 2012

Elly de Vries exposeert in De Hege Stins


Woensdag 25 april 2012
Schilderij van Elly de Vries-Walthaus

Het Palet
Elke woensdagmorgen komt Schildersgroep ‘Het Palet’ bijeen in ‘De Kampioen’ te Hijum om te schilderen. Het resultaat van deze schildersessies was in de maanden januari en februari 2011 te bekijken in de ontvangsthal van De Hege Stins te Stiens. Van alle leden van deze schildersgroep hing hier toen een gevarieerd assortiment schilderstukken.

Duo-expositie
Na Pasen 2011 exposeren de leden van deze schildersgroep ieder afzonderlijk uitgebreider hun eigen werk in de kerk. Tot 29 mei 2012 exposeren weer twee leden van deze schildersgroep van Hijum in de hal van De Hege Stins in Stiens. Het zijn Elly de Vries-Walthaus en Syt Hijlkema, beiden wonende in Hallum.

Jugendstil
Elly de Vries-Walthaus schildert inmiddels al weer anderhalf jaar éénmaal in de week in Hijum bij Schildersgroep Het Palet. Elly wordt voornamelijk geïnspireerd door de natuur, zoals door bloemen en vogels. De Vries zoekt naar een eigen stijl en naar een eigen vorm die bij haar past. Daarbij laat ze zich tevens inspireren door de Tsjechische Jugendstil-schilder Alfons Mucha (1860-1939). Dat is ook te zien aan één van haar schilderijen in De Hege Stins: het portret van de vrouw met de bloemen.

Geen opmerkingen: