woensdag 15 februari 2012

Vrolijk rood op stil wit

Woensdag 15 februari 2012
Valentijnsrood op wit in Stiltecentrum Stenden Hogeschool















Stil wit
Op 29 januari 2012 schreef ik over 'stil wit'; over het witte winterlandschap buiten en over de witte decoratie in het Stiltecentrum van Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Zo wit als toen, is het nu binnen en buiten niet meer.

Valentijnsdag
We zijn al weer ruim twee weken verder. Gisteren was het Valentijnsdag, de dag waarop verliefden en geliefden elkaar kadootjes geven om hun verliefdheid of liefde kenbaar te maken of te onderstrepen.

Vrolijk rood
Rood is de kleur van de liefde en van de hartstocht. Rood is ook de kleur van het hart, van warmte en van geluk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat rood de kleur is geworden die bij Valentijnsdag hoort.

Warmte en geluk
Dat het gisteren Valentijnsdag was, is in het Stiltecentrum onderstreept door boven en op de witte kleuren op het altaar vrolijk rode kleuren aan te brengen. Tussen de vele witte sterren hangen nu ook enkele rode sterren en op het witte altaarkleed staan enkele rode doosjes in de vorm van een hart, en in en rond die doosjes liggen witte, zachtgele en roze hartensnoepjes. Die enkele vrolijke rode accenten maken dat de geëtaleerde verliefdheid en liefde aan het steriele wit de door de mens zo behoefde warmte en geluk toevoegen.

Geen opmerkingen: