dinsdag 24 januari 2012

Uitvaart van Nally

Dinsdag 24 januari 2012
Rouwdienst voor Rinaldo in de grote aula van De Nieuwe Ooster















De jonge evangelist
Vanmorgen vroeg rijden Durkje en ik met mem naar De Nieuwe Ooster (begraafplaats) in Amsterdam; de monumentale en groenste gedenkplaats van Nederland. Om 11.00 uur zit de grote aula van deze begraafplaats overvol. Rondom de zitplaatsen staat in de achtergalerij ook nog een bijzonder groot aantal jonge vrienden en kennissen van Rinaldo. Vorige week werden we opgeschrikt door het plotselinge overlijden van Rinaldo (ook wel Nally genoemd), nog maar 29 jaar oud, stiefzoon van mijn Arubaanse pleegbroer Dolf en zijn Surinaamse vrouw Diana, de moeder van Rinaldo. Overal zijn familie, gemeenteleden, vrienden en kennissen vandaan gekomen om vandaag de laatste eer te bewijzen aan Rinaldo, die tot zijn onverwachte overlijden het geloof heeft behouden en daar als jonge evangelist bewogen van getuigde, zo horen we vandaag van velen.

Rouwdienst
De rouwdienst wordt verzorgd door de Volle Evangelie Gemeente 'Mosterdzaad Internationaal', waar Rinaldo lid van was en waarvan Dolf voorganger en Diana oudste is. Zuster Bakaman heeft de leiding en apostel Bakaman is de voorganger van deze rouwdienst. Er wordt veel gezongen (waaronder 'Jezus de da winiman' ('Jezus is overwinnaar')), onder leiding van de eigen gemeenteband. Twee vrienden staan tijdens de dienst op het podium aan beide zijden naast de kist. Een mooie foto en heel veel bloemen sieren het podium van de aula. Veel sprekers voeren tijdens de rouwdienst kort het woord. Zijn vriend Giancarlo over Rinaldo: 'Rinaldo is nu naar de hemel en daarom wil ik dus later ook naar de hemel'. Rinaldo's vriendin Liwonne zingt het lied dat Rinaldo altijd zong als hij in aanbidding was. Ook zijn broers en zus presenteren zich op het podium en Rinaldo zijn nichtjes zingen drie liederen voor Rinaldo, en voor ons ter bemoediging ('Houd mij dicht bij U"). Na de preek van apostel Bakaman volgt een rapsong van een neef van Rinaldo, die daarbij vertelt dat hij door Rinaldo tot bekering is gekomen, waarna hij gevoelig rapt, onder andere met de woorden: "Broeder, spreid je vleugels; vlieg weg, Adonai, waarom jij?"

Nooit meer ....
Voordat de kist wordt uitgedragen, zingen we onder andere:
Nooit meer rouw, nooit meer tranen
Nooit meer lijden, nooit meer dood
Nooit meer pijn, nooit meer ziekte
Nooit meer onrecht, nooit meer nood.
In een lange rouwstoet gaan we achter het snelle tromgeroffel van een kleine drumband over de begraafplaats naar het graf. Onderweg en bij het graf wordt gezongen en bij de teraardebestelling worden door enkelen nog woorden ten afscheid en als dank gesproken.

Zijn geloof behouden
Na de begrafenis rijden allen naar de kerkzaal van de Volle Evangelie Gemeente Mosterdzaad Int. in Amsterdam Zuid-Oost. Hier is tot vier uur volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, om te eten en te drinken en om met elkaar ook na te praten over wie Rinaldo was en wat hij voor velen heeft betekend. In de gesprekken komt vooral naar voren dat Rinaldo in zijn leven hier op aarde de Heer Jezus heeft verheerlijkt, door het werk te voleinden dat Jezus hem heeft toevertrouwd; in gehoorzaamheid aan Gods Woord. Daarbij heeft Rinaldo zijn geloof behouden; een ware troost voor zijn ouders, zijn familie en ook voor alle anderen die hier vandaag bijeen zijn. Rinaldo is nu bij de Heer!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Wiep en familie,
We danken jullie voor jullie aanwezigheid en liefde voor Dolf en Diana.Dank ook voor dit mooie verslag.
God Bless,
Regillio en Ingrid Smulders

Wiep Koehoorn zei

Dag Regillio & Ingrid,
Dank voor je goede woorden. We wensen jullie als familie allen Gods Heil & Zegen om dit grote verlies van de zo geliefde Rinaldo te verwerken en voorts ook alle kracht in jullie Christengemeente in Rotterdam. Tot ziens.
vr. gr.
Wiep Koehoorn
25jan12

VNTY zei

❤❤