maandag 23 januari 2012

Dina van der Meulen-Laverman exposeert in Gemeentehuis te Stiens

Maandag 23 januari 2012
Fotocollage 'Uit het juwelenkistje van moeder Natuur'

Winnende fotografe
Tot eind maart 2012 exposeert Dina van der Meulen-Laverman enkele van haar foto’s in het Gemeentehuis te Stiens. Zij heeft de winnende foto gemaakt voor de nieuwjaarskaart voor de jaarwisseling 2011-2012 van onze gemeente Leeuwarderadeel.

Fotografie ontdekt
Dina Laverman is geboren in Leeuwarden. Vanaf haar trouwdag woont ze in Stiens. Na een werkzaam leven als pedicure, als administratief medewerker van het architectenbureau van haar echtgenoot en als opvoeder van vier kinderen heeft ze enkele jaren geleden de fotografie ontdekt.

Digitalisering
Voorheen - in de periode van het ons nog welbekende fotorolletje – was het niet mogelijk om een gemaakte foto meteen te beoordelen, Het digitale tijdperk maakte echter een directe en kritische beschouwing van bijvoorbeeld standpunt, compositie, kleur direct na het maken van de foto wel mogelijk. Dat verhoogde voor haar het plezier in het maken van foto’s in hoge mate.

Natuur in beeld
Naast het landschap heeft de natuur - met de lens op korte afstand van het object - haar speciale aandacht. Een mooi voorbeeld daarvan hangt in de huidige fototentoonstelling in het gemeentehuis. Met als titel ‘Uit het juwelenkistje van moeder Natuur’ hangt hier een fotocollage van foto’s van uitlopers van bomen en struiken met aan het uiteinde een dikke waterdrup of een ijsdrup.


Geen opmerkingen: