vrijdag 27 januari 2012

Bestuursvergadering Stichting Jabikspaad Fryslân

Woensdag 25 januari 2012 
Pelgrimsinformatiecentrum Sint Jacob in Sint-Jacobiparochie















Ter bestuurstafel
Vanavond komen we als bestuur van de Stichting Jabikspaad Fryslân weer bijeen. Het is de eerste bestuursvergadering van dit kalenderjaar. We komen bijeen in de Jacobshoeve te Sint-Jacobiparochie. Na onder het genot van koffie met traktatie elkaars lief en leed van de afgelopen weken gedeeld te  hebben, gaan we van start met de bestuursvergadering. We beginnen met enkele korte zaken, zoals: een Belgische wandelgroep die in april 2012 het Jabikspaad bewandelt, diverse stempelposten langs het Jabikspaad, ons Pelgrimsinformatiecentrum, de twee nieuwe Wandelgidsen Jacobswegen in Nederland en onze deelname als standhouder aan de Fiets- en Wandelbeurs die op 11 en 12 februari 2012 zal worden gehouden in de Amsterdamse RAI.

Gebruikersovereenkomst Pelgrimsinformatiecentrum
Nadat we de ingekomen stukken en ook de notulen, de besluitenlijst en de actielijst de revue hebben laten passeren, gaan we naar de agendapunten die een meer diepgaande behandeling behoeven. We bespreken bijvoorbeeld uitgebreid het concept van de Gebruikersovereenkomst voor De Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie, waar wij in het voorportaal ons Pelgrimsinformatiecentrum Sint Jacob hebben. Medio februari 2012 zal bestuurlijk overleg plaatsvinden tussen de drie besturen van Stichting De Groate Kerk, het Nederlands Genootschap van Sint Jacob en onze Stichting Jabikspaad Fryslân. Doel is dat na dat bestuurlijk overleg deze gebruikersovereenkomst kan worden ondertekend voor bestuurlijk akkoord.

Herdruk Wandel- en Fietsgids Jabikspaad
Al geruime tijd is een bestuurderswerkgroepje bezig om de nieuwe uitgave, een herdruk, van onze Wandel- en Fietsgids voor te bereiden. De voorraad gidsen is bijna uitverkocht, en vanwege de grote belangstelling voor dit routeboekje is het zaak dat we snel tot een nieuwe editie komen. Daarin zullen we ook de nodige wijzigingen verwerken, bijvoorbeeld voor wat betreft de routewijzigingen, waar we toch ook regelmatig mee worden geconfronteerd als grondeigenaren, gemeenten en/of provincies ingrepen doen in het gebied waar het Jabikspaad doorheen loopt. We bespreken in dit verband bijvoorbeeld het nieuwe Dodo-pad door het bos van Haskerdyken-Nieuwebrug, de pont van Genemuiden die in de wintermaanden op zondagen nu uit de vaart is genomen en het routealternatief dat we kunnen aanbieden nu een veerpont bij Keimpetille in de zomermaanden in de vaart zal zijn.

De blik vooruit
En dan is het al weer 22.00 uur geweest. Tijd om te stoppen. We blikken nog even vooruit naar enkele onderwerpen die in onze volgende bestuursvergadering ook onze aandacht vragen, zoals bijvoorbeeld de actuele vacature voor een bestuurslid en de komende bijeenkomsten met onze stempelhouders en met onze routebeheerders van het Jabikspaad.

Geen opmerkingen: