woensdag 16 februari 2011

Stienser Gezondheidscentrum bijna klaar

Woensdag 16 februari 2011

Het is een langdurig project geweest, maar het is bijna zover dat de nieuwbouw van het Gezondheidscentrum aan de Griene Leane in Stiens gereed is om in gebruik te worden genomen. In de startfase van projectontwikkeling, vergunningverlening en financiering is ook het geotechnisch veldonderzoek verricht op de bouwkavel. Dat geotechnisch onderzoek vond plaats op 5 mei 2009.

In december 2009 is de bouw van start gegaan. Een voor Stienser begrippen groot en hoog gebouw verrees op de bouwkavel, gelegen op de hoek van de Griene Leane en het Skûtsje. Het hoogste punt werd bereikt; gevierd met een feestje op de bouwplaats. In de Stienser Omroeper werd enige weken geleden melding gemaakt van ook het diepste punt in dit bouwproces. Er werd namelijk meer dan 150 diep geboord om erin te voorzien dat het Gezondheidscentrum binnenkort kan worden verwarmd met aardwarmte.

En nu is het einde van dit bouwproces in zicht. Binnen en buiten wordt nog gewerkt om alles in gereedheid te brengen. Vandaag wordt op het dak gewerkt. Binnen is men onder andere bezig met installatiewerk. De grond rondom het gebouw is inmiddels geëgaliseerd en vorige week is gewerkt aan de bestrating rond het gebouw. Inmiddels zijn ook de bouwhekken verwijderd en wordt rondom de nieuwbouw het resterende bouwmateriaal en bouwmaterieel verwijderd. De oplevering van het gebouw zal binnenkort plaatsvinden en dan kan worden begonnen met de inrichting en opening van het nieuwe Gezondheidscentrum van Stiens.

Geen opmerkingen: