zondag 3 oktober 2010

Feest op de Frisian Queen

Zaterdag 2 oktober 2010

Zo langzamerhand zijn Durkje en ik in de levensfase gekomen waarop wij met onze leeftijdsgenoten de 25-jarige huwelijksjubilea vieren. Zo ook vandaag. Dit is de dag waarop we 25 jaar geleden bijeen waren in Appingedam om het huwelijk te vieren van Koen & Grieanna. Nadat wij in 1979 tegelijk waren afgestudeerd aan de Christelijke Pedagogische Akademie te Drachten onderhielden we regelmatig contact toen Grieanna in het basisonderwijs te Appingedam en ik in het naburige voortgezet onderwijs te Delfzijl kwam werken en wonen. Op onze levenswegen gaan we soms wat verder uit elkaar - zo woonden Koen & Grieanna enkele jaren in Ierland - en dan is er weer ineens een moment dat onze wegen elkaar in een ontmoeting kruisen. Zo ook vandaag op deze feestelijke dag.

Alle gasten zijn uitgenodigd om aan het eind van de middag te komen naar het Friese Akkrum. Daar ligt het partyschip de Frisian Queen voor ons aan wal om hier aan boord te gaan. De Frisian Queen is een hekraderboot in Mississippi-stijl. Deze rondvaartboot is gebouwd door de bekende Friese schippersfamilie Meeter. Zij hebben in Duitsland een uitgebrand casco gekocht en zijn daarmee aan de slag gegaan. Het moest een rondvaartboot worden met een bijzondere uitstraling en een nostalgische sfeer. En dat is gelukt. Het partyschip is niet alleen van buiten mooi, ook het interieur mag er zijn, helemaal van hout, een stijlvolle bar, Engels behang, een soort varend bruin café.

Op het schip worden we welkom geheten door de ceremoniemeesters Arnold en Leontien, zoon en dochter van het bruidspaar. Het zilveren bruidspaar feliceren we bovendeks. Dan steekt het schip van wal. We varen door het ons welbekende Leppe Akwadukt hoog boven en over de autosnelweg A32 tussen Leeuwarden en Heerenveen, zulks tot grote verrassing van vooral de ook aanwezig Ierse gasten. Dan volgt via Akkrum een mooie vaartocht, waarbij we tijdens de schemering Eernewoude passeren. Beneden- en bovendeks wordt volop feestgevierd onder het genot van gezellige gasten, een welvoorzien buffet, boven life-muziek en beneden dansen bij een deejay. Op zijn Fries gezegd: "Folle gjin genôch".

Later op de avond passeren we het watersportdorp Grou in het verlichte duister. En laat in de avond arriveren we weer in Akkrum-Oost, waar we na het aansnijden van de bruidstaart en koffie afscheid nemen van elkaar na dit bijzonder geslaagde feestelijk samenzijn.

Geen opmerkingen: