maandag 5 juli 2010

Visitatie van Informatica & Technische Informatica in Emmen

Maandag 5 juli 2010

Vandaag worden van Stenden hogeschool te Emmen onze technische opleidingen "Informatica" en "Technische Informatica" gevisiteerd door de Visiterende en Beoordelende Instantie "Certiked VBI". Van 8.30-17.00 uur voert het visitatiepanel auditgesprekken met vertegenwoordigers van het Docententeam en van de Examencommissie, met Studenten, met vertegenwoordigers uit het Werkveld en met Alumni. Twee internationale Informatica-studenten die momenteel in Indonesiƫ verblijven, voeren een extra panelgesprek via Skype.

Met de andere stakeholders van deze twee opleidingen zijn tijdens de eerste, techniekbrede visitatiedag reeds de nodige gesprekken gevoerd. Tussen de auditgesprekken door verzorgt een student een rondleiding langs de ICT-werkplekken en aan het eind van de middag verzorgt het visitatiepanel een eerste terugkoppeling van de bevindingen van deze twee visitatiedagen.

De groepen die deze dag worden bevraagd door het visitatiepanel worden vooraf en na afloop bij ons team van management & stafmedewerkers gebracht voor een briefing en een debriefing. Die beide sessies zijn bedoeld om de tussenliggende gesprekken optimaal te laten verlopen, opdat het visitatiepanel zich een volkomen beeld kan vormen van alle ins en outs van deze beide gevisiteerde opleidingen.

In de eerste, nog voorlopige bevindingen geeft het het visitatiepanel aan dat deze twee Techniekopleidingen de relatie tussen de onderwijsdoelstellingen en de inhoud van het onderwijsprogramma goed neer hebben gezet en dat er ook sprake is van een goede afstemming tussen de vormgeving en de inhoud van het curriculum. Ook de kwaliteit van het personeel komt goed uit de bus. Het beoordelingspanel is van mening dat beide opleidingen een positief accreditatieadvies verdienen.

Deze eerste reactie van het visitatiepanel wordt bijzonder gewaardeerd door de bij deze terugkoppeling aanwezige vertegenwoordigers van de studenten, de alumni, het werkveld en van de hogeschoolmedewerkers.

Geen opmerkingen: