donderdag 15 juli 2010

Twee Master-opleidingen van Stenden hogeschool met excellente beoordelingen

Donderdag 15 juli 2010

De opleidingen "Master International Leisure and Tourism Studies" en "Master International Service Management" van Stenden hogeschool zijn ‘excellent’ beoordeeld op het gebied van het onderwijsprogramma, de voorzieningen en van de interne kwaliteitszorg. Dit heeft de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) besloten en bekendgemaakt.

De NVAO bewaakt als onafhankelijke, toezichthoudende overheidsorganisatie de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en in Vlaanderen door middel van het (laten) beoordelen van opleidingen. Op grond van het hier van toepassing zijnde Accreditatiekader voor bestaande HBO-Master-opleidingen zijn de twee opleidingen van Stenden hogeschool beoordeeld aan de hand van zes onderwerpen. De twee internationale Master-opleidingen van Stenden hogeschool voldoen aan alle kwaliteitscriteria en scoren op bepaalde onderdelen zelfs excellent.

Klaas-Wybo van der Hoek, vice-voorziiter van het College van Bestuur van Stenden hogeschool, vindt de excellente beoordeling ‘een bevestiging van de richting die Stenden te pakken heeft. We streven naar hoogwaardige opleidingen, zowel op Bachelor- als op Master-niveau. Deze beide masters passen heel goed in het aanbod van Stenden, dat zich vooral ook richt op hoogwaardige opleidingen op het gebied van Service Management (voor Hoger Hotelonderwijs, Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs, Vrijetijdsmanagement en Smal Business en Retail Management). We hebben voor deze internationale Masters - en dat is in ons land bijzonder - de toetsing van de opleidingen laten uitvoeren door de Duitse Visiterende en Beoordelende Instantie FIBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation). Afgestudeerden verdienen met deze Master-opleiding daarnaast een Double Degree in het Nederlandse èn in het Engelse onderwijssysteem. Over de hele wereld zijn er juist daardoor veel kansen voor onze afgestudeerde Stenden Masters!’

De NVAO vindt de focus van Stenden hogeschool op "interculturele en strategische aspecten" en op "persoonlijk leiderschap" bij de Master International Leisure and Tourism Studies sterk onderscheidend ten opzichte van andere internationale Masteropleidingen. Dat geldt ook voor de Master International Service Management, die zich focust op service-organisaties, op hun structuur, strategie, processen en cultuur.

Geen opmerkingen: