donderdag 15 juli 2010

De Japanse tuin van Stenden hogeschool

Vrijdag 16 juli 2010

Bij de nieuwbouw van de Christelijke Hogeschool Noord-Nederland (CHN) in het begin van de negentiger jaren van de vorige eeuw is ervoor gekozen om het hotel van het leerbedrijf van de toenmalige Hotel Management School Leeuwarden te bouwen op de noordwestzijde van de hogeschoolcampus en de restaurants en het vergadercentrum te bouwen op de zuidwestzijde van de campus. Tussen deze beide gebouwen werden onder andere de onderwijsruimtes, de docentenwerkkamers en de centrale voorzieningen in deze nieuwbouw geplaatst.

Uit eigen financiƫle middelen - die werden verkregen uit de verkoop van diverse afgestoten hogeschoolgebouwen her en der in de provincie - werd ten oosten van het CHN-hotel Wyswert een mooi Ontmoetingscentrum gebouwd, waarin ook het Stiltecentrum een plaats kreeg.

Omsloten door het huidige Stenden University Hotel, het hogeschoolgebouw en het Ontmoetingscentrum werd in de daar gecreƫerde binnenruimte een Japanse tuin aangelegd. Door vakkundig onderhoud van de gestaag groeiende planten is deze tuin inmiddels een waar lustoord geworden voor wie tussen de bedrijven door even wil genieten van de mooie Japanse cultuurtuin van Stenden hogeschool in Leeuwarden.

Geen opmerkingen: