woensdag 7 juli 2010

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek & Chemie gevisiteerd

Woensdag 7 juli 2010

Vandaag hebben we in onze vestiging van Stenden hogeschool te Emmen de Visiterende en Beoordelende Instantie "Certiked VBI" op bezoek voor de visitatie van twee technische HBO-bachelor-opleidingen, te weten: "Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek" en "Chemie". Vanaf 8.30 uur tot 17.15 uur voert dit visitatiepanel auditgesprekken met representanten van het Docententeam en van de Examencommissie, met Studenten, met vertegenwoordigers uit het Werkveld en met Afgestudeerden.

Met andere groepen van deze twee opleidingen zijn tijdens de eerste, techniekbrede visitatiedag reeds de nodige gesprekken gevoerd. Tussen de auditgesprekken door verzorgt een student een rondleiding langs de onderwijs-werkplekken van deze beide Life Science-opleidingen en aan het eind van de middag verzorgt het visitatiepanel een eerste terugkoppeling van de bevindingen van deze twee visitatiedagen.

De groepen die deze dag worden bevraagd door het visitatiepanel worden vooraf en na afloop bij ons team van management & stafmedewerkers gebracht voor een briefing en een debriefing. Die beide sessies zijn bedoeld om de tussenliggende panelgesprekken optimaal te laten verlopen, opdat de visitatiecommissie zich tijdens de twee visitatiedagen een goed beeld kan vormen van alle ins en outs van deze beide gevisiteerde opleidingen.

In de terugkoppeling van de vooreerst nog voorlopige bevindingen geeft het visitatiepanel aan dat deze twee Techniekopleidingen de afstemming tussen vormgeving en inhoud van het onderwijsprogramma goed neer hebben gezet en dat de kwaliteit van het personeel ook goed is. Ook de materiƫle voorzieningen en de studiebegeleiding zijn goed op orde en de wijze waarop de verbetermaatregelen door de opleidingen worden genomen, komt goed uit de bus. Het beoordelingspanel vindt dat beide opleidingen een positief accreditatieadvies verdienen.

Na deze eerste terugkoppeling bedankt Dean Ingrid Janssen het visitatiepanel en de vertegenwoordigers van de opleiding voor ieders bijdrage aan deze visitatiedagen. Daarna is er tenslotte gelegenheid om in een meer informele setting nog even met elkaar terug te blikken op deze enerverende visitatiedagen.

Geen opmerkingen: