vrijdag 25 juni 2010

Vergadering Ledenraad Vereniging VU-Windesheim

Vrijdag 25 juni 2010

De halfjaarlijkse vergadering van de Ledenraad van de Vereniging VU-Windesheim vindt vandaag plaats in de Almazaal van het OZW-gebouw op de Campus van de Vrije Universiteit (VU) te Amsterdam. De vergadering staat onder leiding van de twee Verenigingsvoorzitters René Smit en Elmer Mulder. Na de eerste openingshandelingen staan eerst een benoeming en een aantal herbenoemingen van leden van de Raad van Toezicht geagendeerd. Eerst benoemen we prof. dr. Willem van Tilburg voor de eerste zittingstermijn en daarna volgen de herbenoemingen van ir. Rein Willems, mr. drs. René Paas en Leendert Bikker.

Daarna keuren we de Jaarrekening 2009 van de Vereniging goed en volgt kwijting voor de bestuurders en toezichthouders. Daartoe gebruiken we de Verantwoording en Jaarrekening van de Vereniging 2009, de Aanvullende informatie van de Instellingen en het Verslag van de Raad van Toezicht over 2009. Aansluitend passeren schriftelijke mededelingen van de Vereniging en van haar instellingen.

Een belangrijk deel van de agenda wordt ingevuld met het onderwerp "Toekomst van de Vereniging en VU-connected". Aan de hand van de Oplegnotitie bespreken we de inhouden van de Tussentijdse evaluatie van het Meerjarenplan 2008-2012, het Adviesrapport van de door de Ledenraad geïnstalleerde Commissie Regio's en de notitie van het Algemeen Bestuur, getiteld: "De Vereniging maakt het verschil." Vanwege de lengte van deze discussie wordt besloten om het Discussiegesprek tussen de Ledenraad en het Algemeen Bestuur over "Selectie in het hoger onderwijs" geen doorgang te laten vinden. Na de Rondvraag wordt het eerste deel van de Ledenraadsvergadering afgesloten.

Na een borrel in de The Basket volgt een diner met lezingen en discussie in The Basket, op de VU-Campus.
De eerste inhoudelijke bijdrage wordt verzorgd door prof. dr. Enno Masurel, lector Duurzaam ondernemen bij Windesheim, hoogleraar duurzaam ondernemen bij de VU en directeur van het Amsterdam Center for Entrepreneurship bij de VU. Zijn presentatie en aansluitende discussie gaat over "Maatschappelijk verantwoord ondernemen en samenwerking met het Midden- en Kleinbedrijf.

De tweede en laatste bijdrage wordt verzorgd door prof. dr. Henk Vroom, directeur van het Centrum voor Islamitische Theologie van de VU, tot maart 2010 nog hoogleraar Godsdienstwijsbegeerte aan de faculteiten Godgeleerdheid en Wijsbegeerte van de VU. Zijn presentatie en discussie gaat over "Diversiteit & Islam".

Geen opmerkingen: