woensdag 16 juni 2010

De appel valt niet ver van de school

Woensdag 16 juni 2010

Op 9 december 2009 schreef ik dat het op die dag vijf jaar geleden was dat de heer Piet A. Bijman - toen nog gedeputeerde van de provincie Fryslân - op de campus van Stenden hogeschool te Leeuwarden een Notarisappel-boom plantte. Dat was ter gelegenheid van de opening van het bedrijvenstarterscentrum "Stable" op de Leeuwarder campus van Stenden hogeschool. De Notarisappelboom werd op 9 december 2004 geplant in een groenperk van het parkeerterrein tegenover het Bedrijfsrestaurant SAM.
Wegens de verbouwing en uitbreiding van de Salle à Manger (SAM) - tegenwoordig "Canteen" geheten - is deze Notarisappelboom verplaatst. Na de verplaatsing heb ik hem lange tijd niet meer gezien, dus ik was toen van plan om in het voorjaar na de herinrichting van hele campusterrein eens even te onderzoeken waar deze "provinciale startersboom" herplant zou zijn.

Inmiddels is het centrale buitengebied van de campus van Stenden hogeschool nagenoeg heringericht. Op 17 maart 2010 schreef ik dat de oorspronkelijke plaats van de appelboom inmiddels was overgenomen door een slagboom. Maar waar was die appelboom gebleven?

Welnu, die appelboom van Stable is weer getraceerd. Enkele tientallen meters ten westen van de hoofdingang bij de receptie staat deze Notarisappelboom - ook weer compleet met het Stable-informatiepaneel - op enkele meters afstand van de zuidgevel van het oorspronkelijke F-gebouw. De appelboombloesem is inmiddels uitgebloeid en het eerste vruchtbeginsel van een aantal Notarisappels is al duidelijk zichtbaar. Als deze appels rijp zijn, zullen ze niet ver van de boom vallen, en dus ook niet ver van de school. Waarschijnlijk zal er over enige maanden een student of medewerker zijn die de eerste Notarisappel uit het gras opraapt en van die appel eet.

Geen opmerkingen: