woensdag 17 maart 2010

Slagboom vervangt Appelboom

Woensdag 17 maart 2010

Zo langzamerhand verandert de centrale buitenruimte van Stenden hogeschool te Leeuwarden weer van een bouwplaats in een parkeerplaats. De bouwwerkzaamheden aan het hoofdgebouw en aan de loopbrug tussen het hoofdgebouw en de nieuwbouw vorderen gestaag. Nadat eerst de hoge sneeuwbulten verdwenen en nu ook veel bouwmateriaal als sneeuw voor de zon verdwijnt, wordt het aantal parkeerplaatsen langzaam weer teruggebracht naar het oorspronkelijk aantal beschikbare plaatsen.

De doorgang tussen het hoofdgebouw en de nieuwbouw in voert je nog steeds naar de parkeerplaats op de centrale buitenruimte tussen de hogeschoolgebouwen en de Dokkumer Ee. Als je voorheen deze toegangsweg nam naar dit parkeerterrein, passeerde je aan je linkerzijde de Notarisappel-boom van Stable. Maar die is bij aanvang van de bouwwerkzaamheden al verwijderd.

Op nagenoeg dezelfde plaats is weer een nieuwe boom geplaatst: een slagboom. Ik moest daarbij vandaag even denken aan de "geldboom" uit het liedje van "Kinderen voor Kinderen", waarvan het refrein als volgt begint:
"'k Ben toch zeker Sinterklaas niet, er staat een geldboom in m'n tuin.
'k Ben Sinterklaas niet, ik heb een negatief fortuin.
Als er straks bankbiljetten groeien op m'n rug,
ben jij de eerste die het hoort, kom dan nog maar eens terug."

Vaarwel appelboom, we rijden een nieuw tijdperk binnen, de slagboom tegemoet.

Geen opmerkingen: