dinsdag 16 maart 2010

BronSnijder in Stiens

Dinsdag 16 maart 2010

BronSnijder is een woninginrichter in Noord-Oost Friesland, met vestigingen in Stiens en in Nes (op Ameland). Bij BronSnijder vind je in de woonwinkel een assortiment op het gebied van meubelen, vloeren (tapijt, laminaat, pvc), raamdecoratie (gordijnen, vitrage), slapen (bedden, beddengoed) en zonwering (lamellen, shutters).

In 1947 startte Wicher Bron samen met zijn vrouw een winkel in hoeden, kleding en woninginrichting in het centrum van Holwerd. Tot 1981 bouwden zij de zaak op tot een bloeiend bedrijf. Daarna nam hun zoon Anne Bron met zijn vrouw de zaak van hem over en werd in de winkel steeds meer de nadruk gelegd op woninginrichting. In 2004 kwam er een filiaal op Ameland. In 2005 stapte Martinus Bron, als de derde en huidige generatie in de zaak.

In 1975 opende Wymer Snijder met zijn vrouw de zaak Snijder Woonideën aan de Uniawei in Stiens, nadat hij in 1965 de zaak in textiel en manufacturen van zijn vader in Oude Bildtzijl had overgenomen. In 1987 kwamen zijn zonen Benno en Meile Snijder in de zaak en namen deze in 1994 over. Op de plaats van het voormalige, tegenover de winkel gelegen Stienser zwembad werd daarna een nieuwe zaak in woninginrichting geopend, die na het vertrek van Meile Snijder na enige jaren door Benno Snijder werd beëindigd.

Martinus Bron en Meile Snijder bundelden toen hun krachten en ervaring, om zo een nieuwe zaak te starten. Ze zijn verder gegaan onder de naam BronSnijder. Nu bijna een jaar geleden - in april 2009 - is de nieuwbouw van BronSnijder in Stiens geopend aan de Seerob op het Stienser bedrijventerrein. In deze nieuwe winkel is met name ruimte gecreëerd voor een slaapafdeling en een meubelhoek.

Inmiddels rijden er in onze regio al grotere en kleinere auto's rond met de nieuwe huisstijl in donkergrijs met oranje, waarvan de op bijgaande foto afgebeelde Renault-bedrijfswagen een voorbeeld is.

Geen opmerkingen: