maandag 15 maart 2010

Tentoonstelling Minor Beeldende Praktijken van Stenden Leeuwarden

Maandag 15 maart 2010

Op donderdag 18 maart 2010 vindt in Stenden hogeschool te Leeuwarden de Stenden Minormarkt plaats. Tussen 11.00 uur en 14.00 uur kunnen alle studenten die volgend jaar een (keuze)Minor gaan volgen in de centrale hal informatie verzamelen over het grote aanbod van minors voor het studiejaar 2010-2011.

Eén van de minors die dit collegejaar wordt aangeboden, is "Beeldende praktijken". In de vitrine langs de Kennisboulevard van Stenden hogeschool zie ik vandaag geëxposeerd werk van de "Tentoonstelling Minor Beeldende Praktijken". De werkstukken in deze vitrine zijn gemaakt tijdens de eerste workshops van de Minor. Deze Minor is bestemd voor studenten die beeldende werkvormen willen inzetten binnen hun toekomstige beroepspraktijk; geschikt voor studenten van bijvoorbeeld de opleidingen Sociaal Pedagische Hulpverlening, Opleiding tot Leraar Basisonderwijs, Creatieve Therapie en Human Resource Management).

In het onderwijsprogramma van deze Minor zijn workshops opgenomen op het gebied van:
- Taal en beeld, eenvoudige druktechnieken, schrijfoefeningen en woord- en beeldcombinaties;
- Ruimtelijke werkvormen in klei, piepschuim en assemblage;
- Schildertechnieken zoals aquarel, acrylverf en olieverf.
In de tweede helft van deze Minor-onderwijsmodule is er gelegenheid tot verdieping binnen één van deze richtingen.

Studenten die in en na deze week een keuze zullen gaan maken uit het verbredende, verdiepende en internationale Minoren-aanbod kunnen aan de hand van het momenteel tentoongestelde werk van studenten in elk geval een beeld krijgen van wat in de werkplaatsuren van dit keuzemoduul zoal gemaakt wordt.

Geen opmerkingen: