woensdag 16 september 2009

Primera in Stiens

Woensdag 16 september 2009

Enkele jaren geleden is in Stiens langs de oostzijde en de noordzijde van het plein vóór het gemeentehuis een pleinafsluitend gebouw gebouwd. Dit complex heeft beneden winkels en boven appartementen. Het plein wordt de hele week gebruikt als parkeerruimte, maar op de dinsdagmiddag hebben we daar de warenmarkt. Bij bijzondere gelegenheden wordt het plein gebruikt voor evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas, de start van de "Sutelaksje, mei kroaden fol Fryske boeken" en periodiek ook de kermis.

Eén van de winkels die zich in dit pleinafsluitende gebouw aan de Ljipstrjitte (Kievitstraat) heeft gevestigd, is de Primera, op de zuidhoek van het winkel-wooncomplex. Primera heeft een breed assortiment, bestaande uit bijvoorbeeld de Boeken Top 10, Cadeaukaarten, Tickets voor evenementen en voetbal, Kansspelen, een Fotoshop, een Voetbalshop, verkoop van Beltegoed en Internettegoed, Wenskaarten, Tijdschriften, Tabak, Rokersbenodigdheden, Dagbladen, Postzegels, Batterijen en Kantoorartikelen. En dat allemaal op een paar vierkante meters, dus een knap staaltje van assortiments- en schapbeheer.

Zoals ook veel andere detaillisten heeft de Primera-winkelier de heer Seerden ook een bijpassende Primera-bedrijfswagen, een Seat, waarop het winkelgemak en een deel van het assortiment wordt aangeprezen.

Geen opmerkingen: