donderdag 17 september 2009

Duitse scholieren maken kennis met SPH-Leeuwarden van Stenden university

Donderdag 17 september 2009

Vandaag bezoekt een groep van 110 Duitse scholieren en leerkrachten de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) van Stenden hogeschool te Leeuwarden. Het doel van dit bezoek is kennismaken met de hogeschool in het algemeen en met de opleiding SPH in het bijzonder, om zo een verstandige beslissing te kunnen nemen over de gewenste vervolgstudie. Deze scholieren komen van verschillende scholen in Duitsland, waaronder ook een partnerschool van Stenden hogeschool, het "Berufskolleg BleibergQuelle" uit Velbert.

Sinds 2006 werkt Stenden hogeschool samen met het Berufskolleg BleibergQuelle, waardoor de studenten van deze partnerschool de eerste twee jaar van de opleiding SPH kunnen volgen op hun eigen school in Duitsland, naast hun reguliere onderwijsprogramma. Deze ‘verzwaring’ van hun eigen programma zorgt ervoor dat zij op Stenden hogeschool in het derde jaar van de opleiding SPH kunnen instromen in een maatwerkprogramma. In september van dit jaar hebben we op deze wijze binnen Stenden hogeschool de eerste vijf BleibergQuelle-studenten mogen verwelkomen.

Vandaag komen er 30 studenten van dat Berufskolleg BleibergQuelle, die dit schooljaar pas zijn gestart met dit speciale onderwijstraject in Velbert. Over twee jaar kunnen zij bij ons instromen in het derde leerjaar van SPH. De 80 andere Oberschule-studenten en docenten overwegen volgend schooljaar 2010-2011 te starten met dit traject aan het Berufskolleg BleibergQuelle. Zij komen dan pas over drie drie jaar bij ons in Leeuwarden studeren.

Met twee grote bussen komen de beide groepen vanmorgen vanuit Duitsland naar Stenden hogeschool in Leeuwarden. Tijdens deze kennismakingsdag ontvangen deze aanstaande studenten informatie van onze huidige SPH-studenten en -docenten over onder andere het studieprogramma, de onderwijsvorm en over en van de studenten die hier studeren. Ook krijgen zij een rondleiding door het hogeschoolgebouw, verzorgd door Stenden-studenten die deel uitmaken van het "Duitsland promotieteam".

Geen opmerkingen: