zondag 15 februari 2009

Sing In met Orgelconcert in De Hege Stins

Zondag 15 februari 2009

De Evangelisatiecommissie van de (Gereformeerde) PKN-Kerk Stiens organiseert vanavond als Gemeentedienst een Sing In in De Hege Stins te Stiens. Het is een co-productie van veel talent uit Stiens. Zo is organist Minnema uitgenodigd met trompettist Anjema en flügelhorniste Douwes. Voor de muzikale ondersteuning zorgt onze eigen Hegestinsband met een sterke bezetting van Tineke Kok (zang), Gerke Draaistra (zang, gitaar en keyboard), Jan Veltman (gitaar en zang), Jorick Feenstra (piano), Henk Jan Broersma (drums) en Taco Jan Osinga (basgitaar en zang). Dominee D. de Boer uit Middelstum is uitgenodigd om als dienstdoende predikant voor te gaan. Voldoende ingrediënten voor een mooi programma.

Het thema van de Sing In is: "Jezus was, is en blijft". Dominee De Boer zijn opgewekte boodschap is duidelijk: focus niet op al hetgeen tijdelijk is in ons leven, maar wel op dat wat blijft, wat houdbaar is: een duurzame relatie met God, waaraan ook dwars door alle hoogtijdagen en door alle moeilijkheden heen geen einde aan komt.

De muziek is toch wel heel bijzonder vanavond. Veel mooie muziek van onze Stienser band, prachtige orgelbegeleiding met de beide blazers erbij. Er wordt flink gezongen in een prima gevulde kerkzaal. Wie van kerkmuziek houdt, komt vanavond niets tekort.

Aan het eind van de dienst volgt nog een bijzonder muziekstuk. Gerke Draaistra zingt onder begeleiding van de organist en de trompettist het welbekende lied: "Mijn Gebed" van DC Lewis.
Uit de vele malen dat er vanavond wordt geapplaudiseerd is onmiskenbaar op te maken dat de aanwezige kerkgangers deze Gemeentedienst bijzonder waarderen.

Geen opmerkingen: