donderdag 21 maart 2024

Tussen Franchés en Primitivo op het Jabikspaad

Donderdag 21 maart 2024

Pelgrim Bernetta bij Refugio Ultreia Feinsum
Ervaren pelgrim op het Jabikspaad
Nadat we gisterochtend in onze Refugio Ultreia Feinsum twee beginnende pelgrims op bezoek hadden voor een refugiostempel, arriveerde gisteren halverwege de middag al weer een pelgrim in onze refugio.
Het is de pelgrim Bernetta uit het Friese Warten, die vanmiddag en vanavond bij ons te gast is in onze refugio, om vannacht in ons pelgrimsverblijf te overnachten, teneinde morgen verder te gaan op het Friese Jabikspaad.
Het is een ervaren pelgrim, die onder andere de Spaanse Camino Franchés al heeft gelopen, en ook de Portugese Camino Portugués, beide naar Santiago de Compostela.
En nu is ze bezig met de voorbereiding van de Camino Primitivo in Spanje, van Oviedo naar Santiago de Compostela.
Afgelopen zaterdag hebben we al kennis met elkaar gemaakt, want ze was evenals wij ook aanwezig bij de landelijke Voorjaarsbijeenkomst in Utrecht van ons pelgrimsgenootschap, het Nederlands Genootschap van Sint Jacob.

Jabikspaad ter voorbereiding op de Camino Primitivo
Ter voorbereiding op de mooie pelgrimstocht van de Camino Primitivo door het bergachtige noordwesten van Spanje is het een goed idee om alvast enkele dagtochten ter voorbereiding te gaan lopen, en dat doet ze op het Jabikspaad in Fryslân, gisteren en vandaag twee etappes. 
Daartoe is pelgrim Bernetta gisteren van start gegaan bij de Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie, om naar Feinsum te lopen op de oostelijke routevariant van het Jabikspaad, en vanmorgen - na haar overnachting en het ontbijt in Refugio Ultreia Feinsum - nemen we afscheid van elkaar na een fijne ontmoeting, en gaat ze vanuit Feinsum over It Kanael het Jabikspaad weer op, richting Stiens, om vandaag haar volgende etappe tot voorbij Leeuwarden te lopen.

Geen opmerkingen: