donderdag 21 maart 2024

Jabikspaad als aanloop naar Santiago de Compostela

Woensdag 20 maart 2024
 
Pelgrims Symen & Marlies bij Refugio Ultreia Feinsum

Refugiostempel en dan verder
Ze melden zich vanmorgen bij onze Refugio Ultreia Feinsum met het verzoek om een refugiostempel in hun pelgrimspaspoorten te krijgen.
Ze zijn al lid geworden van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, en vorige week zaterdag ook aanwezig bij de landelijke Voorjaarsbijeenkomst in Utrecht van ons pelgrimsgenootschap, en bovendien van plan om vanuit Nederland naar Santiago de Compostela te pelgrimeren.
En daarvoor gebruiken ze het Friese Jabikspaad als aanlooproute tot Hasselt, om daarna verder door Nederland, België, Frankrijk en Spanje te pelgrimeren naar Santiago de Compostela.
Het zijn de pelgrims in spe Symen & Marlies uit het Noordhollandse Hoorn, die onder het genot van een kop koffie vertellen over hun ambitieuze plan om deze pelgrimstocht te gaan ondernemen.
Eind januari hebben ze de allereerste etappe al gelopen vanuit de Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie naar Oude Bildtzijl. Daar zijn ze vanmorgen van start gegaan voor de volgende drie etappes van vandaag, morgen en overmorgen, en wat daar verder nog op zal volgen. 
Met het refugiostempel in hun pelgrimspaspoorten nemen ze afscheid bij onze refugio, en dan gaan ze vanuit Feinsum het Jabikspaad weer op, over de Hege Hearewei, vandaag nog op weg naar Stiens, Britsum, Koarnjum, Jelsum, en dan door Leeuwarden naar Goutum.

Geen opmerkingen: