zondag 11 december 2022

Pelgrimsstempel voor de wandelgroep van PG Stiens op het Jabikspaad

Zaterdagochtend 10 december 2022
 
De wandelgroep van PG Stiens op het Jabikspaad bij Refugio Ultreia Feinsum



















Tweede etappe van het Jabikspaad
Nadat Durkje en ik op 5 oktober 2022 een presentatie hebben verzorgd over 'Pelgrimeren met Sint Jacob', gevolgd door een mini-pelgrimage van een groep gemeenteleden van de Protestantse Gemeente (PG) van Stiens op 9 oktober 2022 tussen Stiens en onze Refugio Ultreia Feinsum, en daarna de eerste kuierdag op het Friese Jabikspaad van Sint-Jacobiparochie naar Oudebildtzijl, is het vandaag zover dat de wandelgroep voor haar tweede etappe op het Jabikspaad van start gaat vanuit Oudebildtzijl. Deze tweede etappe gaat via Feinsum, Stiens, Britsum, Koarnjum en Jelsum naar Bilgaard in Leeuwarden, over een afstand van 14,2 kilometer. 
Deze groep is van plan om elke tweede zaterdag van de maand een volgende etappe van het Jabikspaad te wandelen, totdat zij aankomt in het Overijsselse Hasselt, het eindpunt van het Fries-Overijsselse pelgrimspad Jabikspaad.

Stempelen in Feinsum
Vanmorgen om tien uur is de groep van tien Jabikspaad-wandelaars in Oudebildtzijl vertrokken, om deze tweede etappe vandaag grotendeels door een in lichte mist gehuld landschap te wandelen.
Tegen elf uur vanmorgen arriveert de wandelgroep in Feinsum, om in onze Refugio Ultreia Feinsum een stempel te krijgen in hun pelgrimsstempelkaart van het Jabikspaad.
Durkje en ik ontvangen de groep in onze refugio met warme chocolademelk met de voor deze Adventstijd bijpassende kerstkransjes. Alle deelnemers krijgen bij vertrek een wulk of een kleine Jacobsschelp mee, om die dit jaar en in de volgende jaren thuis aan de kerstboom te hangen, om tot in lengte van enkele jaren aangenaam te worden herinnerd aan die mooie wandeldagen op het Friese pelgrimspad.
 

Op naar de koffie in Stiens
Nadat door ons ook de pelgrimsstempels zijn gezet in alle stempelkaarten nemen we na het maken van een groepsfoto afscheid van elkaar, en gaat de groep vóór de refugio weer het Jabikspaad van de Hege Hearewei op, om dan vanuit Feinsum naar Stiens te lopen, waar de groep zal worden ontvangen in de Sint-Vituskerk voor de rust- en koffiepauze van vandaag.
Daarna kan de wandelgroep uitgerust, gevoed en gelaafd blijmoedig verder van Stiens naar Leeuwarden. 
De stemming zit er vanmorgen al behoorlijk is, dus deze gezellige wandelgroep zal er met haar goede moed ook vandaag vast en zeker weer een prachtige dag op het Jabikspaad van maken.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Vanaf de eerste wandel dag vormen we een hechte groep. Al lopend verwonderen we ons over de omgeving, de ruimte in het landschap, maken we nader kennis met elkaar en (her) ontdekken we onszelf! En opnieuw wacht ons een warm en gastvrij onthaal in Ultreia; mooi om te zien hoe Durkje en Wiep de gedachte van 'de weg' in woord en daad zichtbaar laten worden. De kleine schelp nemen we als kleinood verder mee op onze verdere weg. Dank jullie beiden!!
Petra

Wiep Koehoorn zei

Dag Petra,
Dank je wel voor je goede woorden.
Het was aangenaam om voor dat moment van passage even jullie gastvrouw & gastheer te zijn.
Jullie wandelgroep is een fijne groep om in onze refugio te gast te hebben.
We wensen jullie nog heel veel mooie kilometers op het inspirerende Jabikspaad.
Groeten van Durkje & Wiep Koehoorn
Refugio Ultreia Feinsum
15 december 2022