vrijdag 24 januari 2020

Marten Alkema exposeert in NHL Stenden Hogeschool

Vrijdag 24 januari 2020
Schilderij van Marten Alkema in NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden


















Marten Alkema op herhaling
Evenals drie jaar geleden exposeert Marten Alkema enkele van zijn schilderijen in NHL Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Tot en met 14 april 2020 exposeert hij in de Stenden Art Gallery van Stenden Hogeschool.
Deze publiek toegankelijke expositieruimte bevindt zich op de begane grond achter het Auditorium van ons Leeuwarder hogeschoolgebouw aan de Rengerslaan 8.
NHL Stenden Hogeschool organiseert deze expositie in samenwerking met het Leeuwarder Kunstbureau Art Connection.

Mazl Art
Expressie met kleur. Dat is de gedachte achter de kunst van Marten Alkema, die woont en werkt in het noorden van Nederland. Hij noemt zijn schilderijen 'Mazl Art', hetgeen verwijst naar zijn voorliefde voor Oost-Europese (Jiddische/Hebreeuwse) muziek. Muziek en kunst gaan voor hem altijd samen. Het is voor hem dan ook een ritme geworden om onder de klanken van deze zigeunermuziek de verf op het doek te zetten.

Met veel kleur licht creëren
Marten Alkema zijn schilderijen hebben een eigentijdse stijl, met een balans tussen abstract expressionisme en CoBrA. Hij gaat daarbij telkens de uitdaging aan om - soms heftig, dan weer subtiel - met kleur licht te creëren in een eigen wereld.

Geen opmerkingen: