zondag 2 juni 2013

Na de facelift in Stenden Hogeschool Emmen

Zondag 2 juni 2013

Na de facelift bij Stenden School of Education in Emmen


Metamorfose
Wie lange tijd niet meer in onze vestiging van Stenden Hogeschool in Emmen is geweest, neemt met verwondering kennis van de metamorfose die onze hogeschoollocatie in zuidoost-Drenthe heeft ondergaan. Al bij binnenkomst valt direct op dat hier grondig is verbouwd en heringericht. De hoofdingang is op een andere plaats gekomen, de brede hal midden in het gebouw is heringericht tot een prachtig studielandschap, en ook de hogeschoolbibliotheek en het studiecentrum hebben met succes een fraaie facelift ondergaan.

Facelift in wit en rood
Ook verderop in het gebouw is het nodige verfraaid. Op de bovenverdieping aan de voorzijde van de hogeschool is bijvoorbeeld een studeerlandschap ingericht, waar tijdens openingsuren door veel studenten dankbaar gebruik van wordt gemaakt.
En helemaal aan de achterzijde van het gebouw, waar op de begane grond de Opleiding tot Leraar Basisonderwijs van de Stenden School of Education is gehuisvest, is te zien dat er hier van alles aan is gedaan om om dit gedeelte van het hogeschoolgebouw een eigentijdse uitstraling te geven. Zo is bijvoorbeeld de centrale groepsruimte voorzien van een geheel nieuwe wit-rode kleurstelling en is het meubilair vervangen. Vorig jaar schreef Stenden-collega Klaas-Wybo van der Hoek op zijn weblog ook al over deze facelift in dit deel van het hogeschoolgebouw.

Aangenaam studieklimaat
Het heeft geruime tijd geduurd voordat alle elementen van de verbouwing en van de herinrichting gereed waren, want er is veel werk verzet en ook tijdens deze verbouwing en herinrichting ging het onderwijs door. Natuurlijk was het gedurende die bouwwerkzaamheden af en toe even behelpen, maar door de tijdelijke aanpassingen in het gebouw konden onderwijs en bouw goed naast elkaar voortgaan. Het hele hogeschoolgebouw van Stenden Hogeschool in Emmen heeft na deze upgrade een moderne en frisse uitstraling gekregen, waarin het aangenaam verpozen is voor onze studenten, medewerkers en gasten.

Geen opmerkingen: