dinsdag 4 juni 2013

Afstemmingsoverleg tussen Raad van Toezicht en Benoemingsadviescommissie van de VU-Vereniging

Maandag 3 juni 2013
Zonsondergang in de kop van Noord-Holland















Commissie van de Ledenraad
Als leden van de Benoemingsadviescommissie van de Ledenraad van de VU-Vereniging komen we af en toe bijeen, teneinde als de ledenvertegenwoordiging van die Ledenraad na een formeel kennismakingsgesprek een benoemingsadvies aan de Raad van Toezicht van de Stichting VU-VUmc en aan de Ledenraad te geven met betrekking tot een aan onze commissie voorgedragen kandidaat-lid voor de Raad van Toezicht van de Stichting VU-VUmc. Eind mei 2013 vond nog zo'n kennismakingsgesprek plaats met een kandidaat-lid van deze Raad van Toezicht, die ter benoeming zal worden voorgedragen in de Ledenraadsvergadering van 14 juni 2013 in de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Opdracht en taken
Een andere taak van onze Benoemingsadviescommissie, waarvan ik voorzitter ben, is het adviseren van de Raad van Toezicht en van de Ledenraad op voorgestelde wijzigingen in het Remuneratiebeleid met betrekking tot de leden van de Raden van Toezicht van de Stichting VU-VUmc en van de VU-Vereniging. Tot voor kort gold onze taakstelling ook voor de Raad van Toezicht van de Stichting Windesheim, maar aangezien we de Stichting Windesheim op afzienbare termijn zullen gaan ontkoppelen van de VU-Vereniging - en daarmee ook van de Stichting VU-VUmc, zal dit deel van de taakstelling van de Benoemingsadviescommissie op korte termijn worden beëindigd.
Naast bovengenoemde taken, zijn er nog enkele overige kleinere zaken die de Benoemingsadviescommissie afwikkelt namens de Ledenraad van de VU-Vereniging, zoals bijvoorbeeld de informatieuitwisseling over de wijzigingen in de portefeuilleverdeling van de leden van de betreffende Raden van Toezicht.

Afstemmingsoverleg
Om ons werk als Benoemingsadviescommissie zo goed mogelijk te verrichten, verdient het aanbeveling dat we periodiek een afstemmingsoverleg voeren met de Raad van Toezicht van de VU-Vereniging. Vanavond vindt in de Senaatszaal van de Vrije Universiteit te Amsterdam zo'n afstemmingsoverleg plaats. We spreken daarbij onder andere over de wijze waarop de drie Raden van Toezicht zich tot elkaar verhouden en daarna bespreken we een groot aantal ontwikkelingen die in deze periode actueel zijn in de Raad van Toezicht van de Stichting VU-VUmc, in onze VU-Vereniging en bij de instellingen die van de Stichting VU-VUmc uitgaan, zijnde: de Vrije Universiteit en het VU-medisch centrum, beide te Amsterdam.
Overige gespreksonderwerpen gaan bijvoorbeeld over de aanwezigheid van bestuurders en leden van de Raden van Toezicht bij statutaire bijeenkomst van onze VU-Vereniging, zoals de Ledenraad in Amsterdam en de Regionale Ledenvergaderingen in alle 14 regio's van onze VU-Vereniging. Ook de beoogde herstructurering van de VU-Vereniging wordt uitgebreid besproken.

Kleurrijk schemeren
Het is al weer tegen tien uur in de avond als ik Amsterdam verlaat en door de kop van Noord-Holland huiswaarts rijd. Je kunt zien dat we al weer in de buurt komen van de langste dag, want ook op dit late moment van de avond is het buiten nog licht. Langzamerhand daalt de zon en verdwijnt hij achter de horizon. Tot aan het moment dat ik de Afsluitdijk over ben en het noordwesten van onze provincie Fryslân weer binnen rijd, zorgt de ondergaande zon ervoor dat de lucht zich tooit in allerlei prachtige kleuren. Einde van alweer een mooie juni-dag.

Geen opmerkingen: