dinsdag 1 januari 2013

Bonne Année 2013

Dinsdag 1 januari 2013 - Nieuwjaarsdag

Marika's nieuwjaarsgroet 2013 voor pelgrims

















Marika's pelgrimskaarten
Ook dit jaar ontvingen Durkje en ik een Franse nieuwjaarsgroet van Marika. Het is een nieuwjaarsgroet speciaal voor pelgrims. Marika is de Franse producent van een grote serie ansichtkaarten voor pelgrims over de pelgrimage naar Santiago de Compostela. In het jaar 2011 hebben we onderweg op ons pelgrimspad in Aire-sur-l'Adour de bijna complete serie van Marika's pelgrimskaarten gekocht. Na die zomervakantie van 2011 hebben we contact opgenomen met Marika om de resterende pelgrimskaarten ook nog aan onze verzameling pelgrimskaarten toe te kunnen voegen, hetgeen met de medewerking van Marika daadwerkelijk lukte.

Marika's nieuwjaarsgroet
En nu, als aangename verrassing, stuurden de twee dames van het kunstenaarscollectief 'Marika' ons eind december 2012 ook hun mooie nieuwjaarswens voor 2013. De tekening van deze kaart is een bewerking van de originele ansichtkaart met nummer CC04. Op die orginele kaart staan de beide pelgrims op identieke wijze getekend, maar dan in de stromende regen. In deze nieuwjaarswens voor 2013 is het landschap veranderd in een sneeuwtafereel en zijn de regendruppels vervangen door sneeuwvlokken.
Het is een leuk gebaar om zo'n speciale editie van een pelgrimsgroet te zenden aan mensen van wie je weet dat ze zich hebben verbonden met de pelgrimage in het algemeen en met de Marika-pelgrimsansichtkaarten in het bijzonder.

Deze vrolijke nieuwjaarsgroet gebruik ik dit jaar als aanleiding om alle lezers van mijn weblog Veel Heil & Zegen te wensen in het nieuwe jaar.

Geen opmerkingen: