dinsdag 25 december 2012

Volop Kerstfeest in Stiens

Dinsdag 25 december 2012 - 1e Kerstdag
God Unlimited zingt voorafgaand aan de dienst

Kerstzang gaat door de straten
De Protestantse Gemeente van Stiens is volop actief op deze Kerstochtend.
Al om 6.45 uur vertrekt een groep gemeenteleden vanaf het kerkplein van De Hege Stins om in het donker en in de stilte van de vroege kerstochtend met een lantaarn door de straten van Stiens te gaan om daar kerstliederen ten gehore te brengen. Deze straatzang wordt georganiseerd door onze Evangelisatie- en Zendingscommissie.
Om 9.30 uur start het kinderkerstfeest in de Sint-Vituskerk. Dat is de afsluiting van het advents- en kerstproject van de Kindernevendienstleiding, compleet met kerststal in deze eeuwenoude kerkzaal.

God Unlimited brengt dubbel Kerstfeest
En wij zitten vanmorgen al even na 8.30 uur in De Hege Stins, waar om 8.45 uur de eerste feestelijke ochtenddienst aanvangt, waarin we het Kerstfeest gaan vieren. De tweede kerkdienst zal hier om 10.30 uur beginnen, als een kopie van de eerste ochtenddienst.
Aan deze kerstfeestviering wordt muzikale medewerking verleend door het koor 'God Unlimited' uit Hallum, onder leiding van de Stienser dirigent Ridzert Beetstra. Voorganger vanmorgen is dominee Desirée Scholtens.

Oude en nieuwe kerstliederen
Het Hallumer koor God Unlimited heeft een geheel eigen muziekstijl en durft het aan om ook tamelijk moeilijk te zingen songs ten gehore te brengen. Dat dit door de kerkgangers wordt gewaardeerd, blijkt wel uit het applaus, na elke keer dat zij een serie van enkele liederen zingen. Per lied wisselt de opstelling en af en toe wordt ook solo of in duo of in trio (mee)gezongen. Natuurlijk worden ook de aloude en bekende kerstliederen in samenzang gezongen. Aanvullend omkleedt God Unlimited deze vroege kerstviering op geheel eigen wijze met de meer eigentijdse, aan Kerst gerelateerde songs.

Kerstgroet elkaar
Als deze eerste Kerstviering is afgelopen en de kerkgangers de kerkzaal verlaten, komen de eerste kerkgangers voor de tweede ochtenddienst de kerkzaal en het kerkgebouw al weer binnen. In de ontvangsthal en buiten op het kerkplein ontmoeten de gaande en de komende kerkgangers elkaar en wordt van die gelegenheid gebruik gemaakt om elkaar een fijn Kerstfeest te wensen.

Geen opmerkingen: