maandag 24 december 2012

For unto us a Child is born

Maandag 24 december 2012
United zingt onder begeleiding van Studio in De Hege Stins














Kerstzang
Het is niet meer te stuiten. Morgen is het Kerstfeest en vanavond gaan we dat al vieren in De Hege Stins te Stiens. En dat doen we met heel veel mensen, want de kerkzaal zit helemaal vol, tot en met het podium van de bijzaal. Ook het hele podium van De Hege Stins zit vol, met de leden van het Fanfarekorps Studio Stiens. Vóór aanvang van deze Kerstavondzangdienst zingt onze gemeenteband United een aantal liederen onder begeleiding van het fanfarekorps Studio. Dan zit de kerststemming er al aardig in en kan de dienst beginnen.

Interkerkelijk Stiens
Deze kerkdienst op de avond vóór Kerst wordt georganiseerd door het Interkerkelijk Kontakt Werk (IKW) van Stiens, waarin de kerken van Stiens samenwerken. Elk jaar organiseert het IKW deze zangdienst op de avond voorafgaand aan het Kerstfeest. Onze voorganger vanavond is dominee Desirée Scholtens, predikante van onze Protestantse Gemeente van Stiens. Studio begeleidt de samenzang en United zingt onder muzikale begeleiding van Studio een aantal mooie liederen.

Wisselzang
Deze avonddienst begint met twee kerstliedjes voor kinderen, die we beide in wisselzang zingen, onder begeleiding van Taco Osinga op gitaar en Trinette Sloot op dwarsfluit. Voor het eerste lied zingt de linkerzijde van de kerkzaal de vraag en de rechter rijen antwoorden daarop zingend. In het tweede kinderliedje wisselen mannen, voorganger en vrouwen hun zangpartijen af.
De gebruikelijke liturgische elementen zoals gebeden, bijbellezingen, verkondiging (vanavond over het kerstevangelie) en samenzang volgen elkaar op.

The Young Messiah
Aan het einde van de zangdienst volgen een aantal songs uit The Young Messiah, krachtig gezongen door de vier zangers van United en voortreffelijk begeleid door Studio. Deze 'power songs' oogsten succes, want elke keer ontvangen band en fanfarekorps een enthousiast applaus van de kerkgangers in de kerkzaal. Deze dienst wordt ook uitgezonden op Radio Middelsé, dus niet alleen de kerkgangers, maar ook de radioluisteraars kunnen genieten van deze prachtige Kerstavondzangdienst.


Joy to the world the Lord is come.
For unto us a Child is born.
Unto us a Son is given.



Geen opmerkingen: